CNN: Clinton sai lähes 2,9 miljoonaa ääntä enemmän kuin Trump

22.12.2016 klo 08:30 Ulkomaat KD Lehti

Yhdysvalloissa marraskuussa käydyn presidentinvaalin äänet on saatu virallisesti laskettua. CNN:n mukaan demokraattien Hillary Clinton sai lopulta lähes 2,9 miljoonaa ääntä enemmän kuin presidentiksi valittu Donald Trump.

Clinton keräsi 65 844 954 ääntä ja Trump 62 979 879 ääntä. Clintonin äänten osuus oli 48,2 ja Trumpin 46,1 prosenttia.

Presidentiksi valittu Trump voitti Clintonin selkeästi valitsijamiesten määrässä.

CNN:n mukaan Clintonia äänestettiin enemmän kuin ketään muuta vaalit hävinnyttä presidenttiehdokasta Yhdysvaltain historiassa.

Presidentiksi valittu Trump voitti Clintonin selkeästi valitsijamiesten määrässä. Valitsijamiehet äänestivät Trumpin presidentiksi aiemmin tällä viikolla. Trump on CNN:n mukaan ilmaissut useaan kertaan vaalien jälkeen, että hän olisi kerännyt myös enemmän ääniä kuin kilpakumppaninsa, jos se olisi ollut hänen päämääränsä.

Ylös