Rohkeasti taipaleelle

27.12.2016 klo 12:20 Kolumnit Sari Tanus

Ensimmäisen joulun, tuon Jumalan ihmeellisen suunnitelman, toteutumiseksi tarvittiin joukko ihmisiä, jotka kaiken kiireen keskellä olivat herkkiä tehtäväkutsulle ja lähtivät liikkeelle. Marian ainutlaatuinen yllätysraskaus, sen mukanaan tuoma ympäristön paine ja pitkä matka verollepanolle synnytyksen lähestyessä vaativat varmasti rohkeutta ja luottamusta.

Olemmeko riittävän rohkeita jättämään tutun ja turvallisen ja lähtemään liikkeelle omalle osuudellemme, vaikka se näyttäisi liian hankalalta tai aivan tuntemattomalta?

Betlehemissä täynnä olevan majatalon isäntä pysähtyi miettimään. Kenties hän halusi auttaa, väentungoksen keskellä tallista löytyi ratkaisu. Paimenten arkinen työ muuttui, kun he katsoivat ylös ja pelästyksestä huolimatta lähtivät liikkeelle.

Tänä jouluna ehkä kaikkein eniten itseäni puhuttelevat itämaan tietäjät. Nuo viisaat miehet lukivat kirjoituksia ja tutkivat ajan merkkejä. Koottuaan kallisarvoisia lahjoja jättivät tutun ja turvallisen ja lähtivät liikkeelle pitkälle matkalle tuntemattomaan. Kuinka kipeästi käytännön tarpeeseen nuo lahjat tulivatkaan Jeesuksen perheen pakolaisaikana Egyptissä. Entä tavallisten paimenten rohkaiseva sanoma? Kuinka tavattoman merkittävä se olikaan, ehkä erityisesti Joosefille pian lapsen syntymän jälkeen.

Maassamme ja maailmassa myllertää. Olemmeko riittävän rohkeita jättämään tutun ja turvallisen ja lähtemään liikkeelle omalle osuudellemme, vaikka se näyttäisi liian hankalalta tai aivan tuntemattomalta? Arkeen, toisia auttamaan, myös yhteisiä asioita hoitamaan, ehdolle ja valtuutettuja tukemaan tarvitaan meitä kaikkia. Tehdään määrätietoista työtä, myös rukoillen.

Lämmin kiitos kaikesta tuesta ja avusta kuluneen vuoden aikana! Siunausta ja rohkeutta uuteen vuoteen.

Ylös