100-vuotiaan Suomen juhlinta käynnistyy – Helsingin uudenvuodenjuhlaan odotetaan ennätysyleisöä

31.12.2016 klo 14:17 Kotimaa KD Lehti

Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlinta alkaa tänään. Juhlavuoteen liittyvää ohjelmaa on tarjolla jo aiemmin päivällä, mutta tahti kiihtyy iltaa ja vuodenvaihdetta kohti käytäessä esimerkiksi Helsingissä, Turussa, Oulussa ja Mikkelissä.

Helsingissä osa Mannerheimintiestä suljetaan illalla liikenteeltä Kansalaistorin ympäristöön levittyvien bileiden takia. Juhlinta huipentuu puolenyön aikaan alkavaa suureen ilotulitukseen.

Helsingissä Kansalaistorilla ja Töölönlahdella järjestettävään uudenvuodenjuhlaan odotetaan ennätysyleisöä. Helsingin poliisin mukaan paikalle voi saapua ennakkoarvioiden mukaan jopa 60 000 ihmistä, kun perinteinen juhlapaikka Senaatintori on kerännyt enimmillään noin 35 000 ihmistä.

Helsingissä Kansalaistorilla ja Töölönlahdella järjestettävään uudenvuodenjuhlaan odotetaan ennätysyleisöä, jopa 60 000 ihmistä.

Juhlinta huipentuu puolenyön aikaan alkavaa suureen ilotulitukseen Töölönlahdella, jonka jälkeen bileet Kansalaistorilla jatkuvat vielä yhteen asti yöllä.

Jättimäisen Suomi 100 -avajaisjuhlan vuoksi keskustan liikenteessä on poikkeusjärjestelyjä. Mannerheimintie suljetaan liikenteeltä Kiasman ja Kansallisoopperan väliltä iltakahdeksalta. Bussit ja raitiovaunut ajavat alueella poikkeusreittiä. Liikenne palautuu normaaliksi yön aikana.

Poliiseja on liikkeellä tavallista uuttavuottakin enemmän.

Ylös