Sari Essayah: ”Hienoa juhlistaa 100-vuotiasta Suomea myös urheilun merkeissä”

6.1.2017 klo 12:04 Politiikka Kristiina Kunnas

Kansanedustaja ja puheenjohtaja Sari Essayah on myös Kansainvälisen Olympiakomitean jäsen. Hänestä on hieno juhlistaa 100-vuotista Suomea myös urheilukisojen myötä.

Kansanedustaja ja Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah tunnetaan poliitikon uransa lisäksi myös urheiluvaikuttajana. Hänet valittiin viime elokuussa Rion olympialaisissa Kansainvälisen Olympiakomitean KOK:n jäseneksi.

Essayah kertoo, että Suomen kisojen myötä juhlitaan 100-vuotiasta Suomea.

Ryhtiliike on välttämätön, että pystytään perustelemaan huippu-urheilun yhteiskunnallinen tuki. Urheilun, joka on kuitenkin tärkeä yhteisöllisyyden lisääjä, on siivottava oma takapihansa.

Ensin ovat Lahden mm-hiihdot, joissa ovat pohjoismaiset lajit edustettuina. Melkeinpä heti niiden jälkeen ovat taitoluistelun mm-kisat.

– Myös Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach kunnioittaa läsnäolollaan Lahden kisoja, Essayah kertoo.

– Liikuntaihmisenä ajattelen, että on hieno juhlia 100-vuotiasta Suomea työn merkeissä.

Essayah tietää, että Suomi tunnetaan urheilumaailmassa siitä, että suomalaiset kisajärjestelyt ovat aina onnistuneet.

– Sekin on hyvä, että korruptio ja doping ovat nousseet esiin ja julkisuuteen. Riippumattomuus- ja läpinäkyvyys-vaatimukset ovat tulleet urheiluun. Ryhtiliike on välttämätön, että pystytään perustelemaan huippu-urheilun yhteiskunnallinen tuki. Urheilun, joka on kuitenkin tärkeä yhteisöllisyyden lisääjä, on siivottava oma takapihansa, Essayah vaatii.

Hänen mielestään dopingin valvonnasta maailmanlaajuisesti vastaavan Wadan työn parempi resurssointi on tärkeää, jotta riippumattomuus säilyy.

Mikä on puheenjohtaja Essayah’n uudenvuodenlupaus?

– Ehkä olen jonkinlaisia uudenvuodenlupauksia tehnyt, Essayah naurahtaa.

–  Ainakin olen luvannut tehdä kaikkeni, että saisimme  vaalivoiton näissä vaaleissa. Olen luvannut olla ahkera, ahkeruudestaan tunnettu Essayah kertoo.

Hän toivoo monien miettivän mihin suuntaan ja millä arvoilla Suomea viedään eteenpäin.

– Jos haluat, että kristilliset arvot ja lähimmäisyys säilyvät maamme politiikassa, niin kehotan lähtemään mukaan kuntavaaleihin Kristillisdemokraattien ehdokkaaksi, Essayah kannustaa.

 

Puoluesihteeri Asmo Maanselkä haastatteli Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah’aa vuoden vaihtuessa.

Kuuntele koko Radio Deissä lähetetty KD-Kompassi täältä.

 

Ylös