Essayah kolumnissaan: Onko Sinulla varaa jäädä sivuun arvotalkoista?

25.1.2017 klo 19:00 Kolumnit Sari Essayah

Eduskunnan kevätkaudella on tiedossa monia laajoja lakipaketteja ja isoja periaatteellisia kysymyksiä. Haasteellisempana sote- ja maakuntauudistus, joiden linjauksiin nyt viimeistään olisi saatava oppositio mukaan. Yhteistä näkemystä kaivataan myös puolustusselonteossa ja etenkin ratkaisussa armeijan materiaalihankintojen rahoituksesta. Myös tiedustelulaki muutoksineen perustuslakiin edellyttää konsensusta.

Kaikissa näissä esityksissä on kyse yli vaalikausien ulottuvista linjauksista, ja viime kädessä isänmaan turvallisuudesta. Silloin ei pitäisi olla varaa pikku-politikointiin, vaan Suomen juhlavuoden teema ”yhdessä” on elettävä todeksi.

Mahdollisimman hyvän vaalituloksen kautta voimme osoittaa, että me suomalaiset tuemme edelleen kristillisille arvoille ja ihmiskäsitykselle pohjautuvaa politiikkaa yhtä lailla kunnissa kuin eduskunnassakin. Ehdokkuus on kannanotto – onko Sinulla varaa jäädä sivuun näistä arvotalkoista?

Sen sijaan KD tulee tekemään kaikkensa, jotta hallituksen kaavailema tuhoisa alkoholilain uudistus ei toteutuisi. Meillä ei ole kansakuntana varaa niihin vahingollisiin vaikutuksiin kansanterveyteen, sosiaali- ja perhesuhteisiin, lasten hyvinvointiin, talouteen sekä viranomaistoimintaan. Puhumattakaan niistä tragedioista, joita yksilöt ja perheet kohtaavat. Tulemme myös kaikin voimin vastustamaan kansalaisaloitetta eutanasiasta, ja tuemme edelleen eduskunnan käsittelyssä olevaa, avioliiton naisen ja miehen välisenä säilyttävää, aloitetta.

Kaiken tämän keskellä käydään kuntavaalit. Lähipalveluiden laatu ja ihmisarvoinen hoito ja tuki korostuvat etenkin lasten, vanhusten, vammaisten ja mielenterveyskuntoutujien hoidossa.  Päätöksenteossa tarvitaan inhimillisempää otetta, sillä arvokas arki kuuluu jokaiselle.

On tärkeää, että kuntavaaleissa uskallamme ”näyttää väriä”; sillä mahdollisimman hyvän vaalituloksen kautta voimme osoittaa, että me suomalaiset tuemme edelleen kristillisille arvoille ja ihmiskäsitykselle pohjautuvaa politiikkaa yhtä lailla kunnissa kuin eduskunnassakin. Ehdokkuus on kannanotto – onko Sinulla varaa jäädä sivuun näistä arvotalkoista?

Ylös