Suomen Pankki juhlii itsenäisyyttä ja avaa taas taidekokoelmansa yleisölle

27.1.2017 klo 10:50 Kotimaa Kristiina Kunnas

Suomen Pankki juhlii Suomen itsenäisyyden juhlavuotta ja avaa taidekokoelmansa yleisölle.

Näytillä on perjantaista maanantaihin talon hienoja taideteoksia, muotokuvia ja esimerkiksi Akseli Gallen-Kallelan Aino-triptyykki. Tapahtumassa soi Jean Sibeliuksen musiikki. Avajaisissa torstai-iltana kuultiin Erkki Korhosen Sibelius-tulkintoja sekä säveltäjä-muusikko Heikki Sarmantoa.

Näytillä on perjantaista maanantaihin talon hienoja taideteoksia, muotokuvia ja esimerkiksi Akseli Gallen-Kallelan Aino-triptyykki.

Suomen Pankin henkilökunnasta peräti 51 on kouluttautunut olemaan myös oman talon taideaarteiston oppaita – oman työnsä ohessa tietenkin.

Uusimmista taidehankinnoista esillä on Kari Cavénin, Jukka Mäkelän, Marjatta Tapiolan ja Hannu Väisäsen teoksia sekä joukko muita poimintoja pankin kokoelmasta.

Vaikuttavassa portaikossa pääsee ihailemaan Juho Rissasen lasimaalauksia sekä Lennart Segerstrålen Finlandia-freskoja. Eikä voi unohtaa tekstiilitaiteilijoiden töitä! Eva Anttilan ja Dora Jungin teokset ovat näkemisen arvoisia. Alakerrassa on vieläpä Tapio Wirkkalaakin.

Näyttely on auki perjantaina ja maanantaina kello 14–20 ja viikonloppuna kello 11–17.

Tapahtuman yhteydessä julkaistaan lisäksi ”Kansakunnan omaisuutta – taidetta ja tarinoita 100-vuotiaasta Suomesta” -verkkopalvelu. Palvelu esittelee Suomen Pankin taidekokoelmaa sekä historiallista päärakennusta.

Lähteet: STT, kdlehti.fi
Suomen Pankki, Snellmaninaukio, Helsinki

 

Ylös