”Tavoittelen äänikuninkuutta” – Helsingin KD:n listalle sitoutumattomana liittynyt Paavo Väyrynen blogissaan

23.2.2017 klo 18:20 Politiikka Kristiina Kunnas

– Tavoittelen äänikuninkuutta Helsingin kuntavaaleissa, kirjoitti Paavo Väyrynen viime sunnuntaina blogissaan. Tänään torstaina tuli julki uutinen, että Kansalaispuolueen puheenjohtaja Väyrynen lähtee sitoutumattomana ehdolle Helsingin Kristillisdemokraattien listalle.

Kdlehti.fi julkisti klo 17.46 uutisen, että valtiotieteiden tohtori, pitkäaikainen politiikan konkari ja europarlamentaarikko Paavo Väyrynen on lähtenyt sitoutumattomana Helsingin Kristillisdemokraattien listalle. Kansalaispuolue suosittelee kannattajilleen asettautumista KD:n sitoutumattomiksi ehdokkaiksi myös muissa kunnissa. Uutinen tuli julki torstaina illansuussa.

– Paavo Väyrynen on yksi Suomen kokeneimmista poliitikoista, toteaa KD:n puheenjohtaja Sari Essayah.

– Avoimin mielin odotan tätä yhteistyötä Terve Helsinki -liikkeen kanssa. Tavoitteiltaan ryhmä sopii melko lailla hyvin yhteistyöhön Kristillisdemokraattien kanssa, Essayah jatkaa.

Kansalaispuolueen sivuilla uutisoitiin yhteistyöstä KD:n kanssa myöhään torstaina iltapäivällä.

– Kansalaispuolue suosittelee kannattajilleen asettumista KD:n sitoutumattomiksi ehdokkaiksi
”Terve Helsinki” -liikkeen ehdokkaat lähtevät sitoutumattomina Kristillisdemokraattien listalle. ”Terveellä Helsingillä” on omat tunnukset ja itsenäinen vaalityö. Luottamusmiespaikat jaetaan äänimäärien suhteessa, todetaan Kansalaispuolueen nettisivuilla.

Kansalaispuolue suosittelee kannattajilleen, että he asettautuisivat KD:n sitoutumattomiksi ehdokkaiksi myös muissa kunnissa.

Kansalaispuolue suosittelee kannattajilleen, että he asettautuisivat KD:n sitoutumattomiksi ehdokkaiksi myös muissa kunnissa.

Väyrynen kertoi omista tavoitteistaan blogikirjoituksessa viime sunnuntaina 19. helmikuuta.

– Tavoittelen äänikuninkuutta Helsingin kuntavaaleissa. Olin kuntavaaliehdokkaana Helsingissä vuonna 1988. Sain silloin yli 5000 ääntä. Ääniosuuteni oli samaa luokkaa kuin vuoden 2012 kuntavaalien ääniharavien, Jan Vapaavuoren ja Jussi Halla-ahon, saama kannatus. Vuoden 2012 presidentinvaaleissa menestyin Helsingissä hyvin, Väyrynen kirjoittaa.

Lue Paavo Väyrysen blogikirjoitus täältä

Ylös