Anne ”Kikkis Mikkola” oli valmis vastaamaan kyllä – muusikko ehdolle Joensuuhun

27.2.2017 klo 17:02 Politiikka Kristiina Kunnas

– Aina ajattelin, ettei politiikka ole minun juttu. Sitten huomasin, että olen alkanut seurata yhteistä päätöksentekoa ja se on alkanut minua kiinnostaa yhä enemmän, kertoo Joensuussa Kristillisdemokraattien ehdokkaana oleva muusikko ja päiväkodin johtaja Anne Kikkis Mikkola.

Joensuussa KD:n ehdokkaana oleva Anne ”Kikkis” Mikkola on päiväkodin johtaja ja kahden teinin äiti.

– Mie oon paljasjalkanen joensuulainen, alusta loppuun asti, ehkä, Kikkis kertoo.

Ala-asteikäisenä laulamisen aloittanut muusikko keikkailee paljon maakunnassa eri julistajien kanssa.

Tarvitsemme kristittyjä päättäjiä.

Kolmikymppisenä tuli mahdollisuus ensimmäiseen levyyn ja omien laulujen syntyminen alkoi.

–  Ilman ekaa levyä en ehkä olisi uskaltanut lähteä tekemään lauluja.

Anne ”Kikkis” Mikkola lähti Kristillisdemokraattien listalle Joensuussa.

–  Nyt olin valmis vastaamaan kyllä. Aina ajattelin, ettei politiikka ole minun juttu. Sitten huomasin, että olen alkanut seurata yhteistä päätöksentekoa ja se on alkanut minua kiinnostaa yhä enemmän.

–   Kun olen seurannut varhaiskasvatuslain muutosta, niin uusi enimmäiskoko 24 lasta on kovin iso. Joensuu päätti sen ottaa käyttöön, Kotkassa taas jatkettiin 21 lapsen ryhmillä.

Sydäntä lähellä on paljon muitakin asioita.

– Tarvitsemme kristittyjä päätöksentekijöitä, Kikkis sanoo.

Kuuntele Kikkiksen haastattelu KD-Kompassissa, Radio Dei, ma 27.2. klo 22.35. Ismo Portin haastattelee. Tai jälkikäteen: kd.fi
Ylös