Media kiinnostui rukousaamiaisesta – Antero Laukkanen Yhdysvaltain tapahtumassa jo 18 kertaa
27.2.2017 klo 09:41 Politiikka Kristiina Kunnas
Suomalaisten rukousaamiaisvieraiden joukkoa Washington DC:ssä, Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen vasemmalla. Myös ulkoministeri Timo Soini osallistui rukousaamiaistapahtumaan.
Media kiinnostui tällä kertaa Yhdysvaltain kansallisesta rukousaamiaistapahtumasta. Jo 18 kertaa tapahtumaan osallistunut kansanedustja Antero Laukkanen vastaili Suomen median kysymyksiin yösydännä Washington DC:ssä.
Antero Laukkanen on osallistunut Yhdysvalloissa Kansalliseen rukousaamiaistapahtumaan jo 18 kertaa. Rukousaamiaisia isännöineistä presidenteistä Donald J. Trump oli Laukkaselle jo neljäs. Aiemmat ovat Bill Clinton, George W. Bush sekä Barack Obama.
– On tärkeää olla kristittynä niissä paikoissa, jossa kohtaa toisia kristittyjä. Kaikki eivät voi edes tunnustaa uskoaan julkisesti.
Suomen media oli tänä vuonna poikkeuksellisen kiinnostunut helmikuun alussa järjestetystä rukousaamiaisesta ja pommitti Laukkasta kysymyksillään Yhdysvaltoihin.
On tärkeää olla kristittynä niissä paikoissa, jossa kohtaa toisia kristittyjä. Kaikki eivät voi edes tunnustaa uskoaan julkisesti.
– Vastailin Washington keskellä yötä soittopyyntöihin, puheluihin ja meileihin, Laukkanen nauraa.
Ihmiset ovat olleet uteliaita kuulemaan, millaisen puheen vasta virkaansa astunut Trump piti.
– Kun kaikki muut presidentit ovat kertoneet tärkeitä kohtiaan Raamatusta ja pitäneet hengellisen puheen, oli Trump eri linjoilla.
– Hän puhui politiikkaa ja sisäpolitiikkaa, ja toisti itse asiassa vaaliteemojaan.
Laukkanen kertoo jälkeenpäin miettineensä, mahtoiko Trump oli ensimmäistä kertaa rukousaamiaisella.
– Hän ei puhunut mitään Jeesuksesta. Aiemmat presidentit ovat kertoneet, mitä Jeesus Kristus heille merkitsee.
Rukousaamiaisperinnettä juurrutetaan nyt myös Suomeen. Medialta suljettu tilaisuus on tänä keväänä 16. maaliskuuta Helsingissä.
Laukkasen mukaan Suomessa on paljon korkeissa asemissa olevia kristittyjä, jotka joutuvat elämään pelon alla. Ilmapiiri on Laukkasen mielestä muuttunut kielteiseksi jopa sitä kohtaan, että joku kertoo olevansa kristitty.
– Kenties moni yllättyy siitä, että lukuisien maiden parlamenteissa, myös duumassa ja Euroopan parlamentissa, järjestetään rukousaamiaisia, Laukkanen muistuttaa.
Hän pohtii, että kristittyjen tulolla yhteen on pohjimmiltaan juuri tämä merkitys: vahvistuminen muitten uskovien yhteydestä.
– Me haluamme kuulla toisen ihmisen elämästä ja uskosta.