Media kiinnostui rukousaamiaisesta – Antero Laukkanen Yhdysvaltain tapahtumassa jo 18 kertaa

27.2.2017 klo 09:41 Politiikka Kristiina Kunnas

Media kiinnostui tällä kertaa Yhdysvaltain kansallisesta rukousaamiaistapahtumasta. Jo 18 kertaa tapahtumaan osallistunut kansanedustja Antero Laukkanen vastaili Suomen median kysymyksiin yösydännä Washington DC:ssä.

Antero Laukkanen on osallistunut Yhdysvalloissa Kansalliseen rukousaamiaistapahtumaan jo 18 kertaa. Rukousaamiaisia isännöineistä presidenteistä Donald J. Trump oli Laukkaselle jo neljäs. Aiemmat ovat Bill Clinton, George W. Bush sekä Barack Obama.

–  On tärkeää olla kristittynä niissä paikoissa, jossa kohtaa toisia kristittyjä. Kaikki eivät voi edes tunnustaa uskoaan julkisesti.

Suomen media oli tänä vuonna poikkeuksellisen kiinnostunut helmikuun alussa järjestetystä rukousaamiaisesta ja pommitti Laukkasta kysymyksillään Yhdysvaltoihin.

On tärkeää olla kristittynä niissä paikoissa, jossa kohtaa toisia kristittyjä. Kaikki eivät voi edes tunnustaa uskoaan julkisesti.

– Vastailin Washington keskellä yötä soittopyyntöihin, puheluihin ja meileihin, Laukkanen nauraa.

Some-Antero. Missä tapahtuma, siellä selfie. Antero Laukkanen on osallistunut Yhdysvaltain kansalliselle rukousaamiaiselle 18 kertaa. Isäntäpresidentti oli jo neljäs. – Myös lukuisissa muissa maissa pidetään rukousaamiais-tapahtumia. Sellainen on myös duumassa ja Euroopan parlamentissa, Laukkanen kertoo.

Some-Antero. Missä tapahtuma, siellä selfie. Antero Laukkanen on osallistunut Yhdysvaltain kansalliselle rukousaamiaiselle 18 kertaa. Isäntäpresidentti oli jo neljäs. – Myös lukuisissa muissa maissa pidetään rukousaamiais-tapahtumia. Sellainen on myös duumassa ja Euroopan parlamentissa, Laukkanen kertoo.

Ihmiset ovat olleet uteliaita kuulemaan, millaisen puheen vasta virkaansa astunut Trump piti.

–  Kun kaikki muut presidentit ovat kertoneet tärkeitä kohtiaan Raamatusta ja pitäneet hengellisen puheen, oli Trump eri linjoilla.

–  Hän puhui politiikkaa ja sisäpolitiikkaa, ja toisti itse asiassa vaaliteemojaan.

Laukkanen kertoo jälkeenpäin miettineensä, mahtoiko Trump oli ensimmäistä kertaa rukousaamiaisella.

– Hän ei puhunut mitään Jeesuksesta. Aiemmat presidentit ovat kertoneet, mitä Jeesus Kristus heille merkitsee.

Rukousaamiaisperinnettä juurrutetaan nyt myös Suomeen. Medialta suljettu tilaisuus on tänä keväänä 16. maaliskuuta Helsingissä.

Laukkasen mukaan Suomessa on paljon korkeissa asemissa olevia kristittyjä, jotka joutuvat elämään pelon alla. Ilmapiiri on Laukkasen mielestä muuttunut kielteiseksi jopa sitä kohtaan, että joku kertoo olevansa kristitty.

– Kenties moni yllättyy siitä, että lukuisien maiden parlamenteissa, myös duumassa ja Euroopan parlamentissa, järjestetään rukousaamiaisia, Laukkanen muistuttaa.

Hän pohtii, että kristittyjen tulolla yhteen on pohjimmiltaan juuri tämä merkitys: vahvistuminen muitten uskovien yhteydestä.

– Me haluamme kuulla toisen ihmisen elämästä ja uskosta.

 

Rukousaamiainen myös Suomeen

Kansanedustaja Antero Laukkanen on ollut kahtena vuonna järjestämässä rukousaamiaista myös Suomessa. Kotimaan tapahtuman tarkoitus on, että ihmiset, jotka pelkäävät kertoa olevansa kristittyjä, saisivat rohkeutta toinen toisistaan ja kokisivat, että heillä olisi vapaus rukoilla viisautta omaan työhönsä.
Suomen kansallinen rukousaamiainen järjestetään 16. maaliskuuta Helsingissä hotelli Royal Crowne Plazassa.
Tapahtuma on kutsuvierastilaisuus eikä se ole avoin tiedotusvälineille.
Ylös