Suomelle viestivoitto parlamenttihiihdoissa

28.2.2017 klo 12:03 Politiikka Samuli Rissanen

Eduskunnan urheilukerhon ykkösjoukkue voitti kultaa ja kakkosjoukkue pronssia pohjoismaisissa parlamenttihiihdoissa Keravan Keinukalliossa.

Pohjoismaisissa parlamenttien välisten hiihtokisojen hopeajoukkue oli Ruotsi. Norjan parlamentti ei saanut kisaan yhtään virallista joukkuetta puuttuvan naiskansanedustajan takia.

Eduskunnan urheilukerhon ykkösjoukkue voitti kultaa ja kakkosjoukkue pronssia pohjoismaisissa parlamenttihiihdoissa Keravan Keinukalliossa lauantaina 25.2.2017.

Eduskunnan urheilukerhon ykkösjoukkue voitti kultaa ja kakkosjoukkue pronssia pohjoismaisissa parlamenttihiihdoissa Keravan Keinukalliossa lauantaina 25.2.2017.

Suomen ykkösjoukkueessa hiihtivät Antti Rantakangas, Johanna Kosunen, Markus Puttonen ja Hanna Kosonen.

Kakkosjoukkueeseen kuuluivat Ari Torniainen, Kaisu Lehtikangas, Jukka Heinonen ja Mirja Vehkaperä.

Suomen kolmosjoukkue, jossa hiihtivät Markku Pakkanen, Meri Leppänen, Ossi Lantto ja Sari Multala, sijoittui neljänneksi.

Norjan parlamentti ei saanut kisaan yhtään virallista joukkuetta puuttuvan naiskansanedustajan takia

Kisoissa hiihdettiin myös henkilökohtaisista mitaleista. Naisten kisan voitto meni sekin Suomeen, kun kristillisdemokraattien lainsäädäntösihteeri Johanna Kosunen voitti Norjan Heidi Veidingin ja Ruotsin Amelie Anderssonin reilulla marginaalilla.

Triathlonia harrastava Kosunen on aiemmin hiihtänyt kilpaa SM-tasolla.

Parlamenttihiihtojen sääntöjen mukaan viestijoukkueissa pitää olla yksi mies- ja yksi naiskansanedustaja sekä yksi virkamies ja virkanainen.

Ylös