Sisäilmaongelmat nykyajan vitsaus – Suoraa puhetta sisäilmasta Kansalaisinfossa Pikkuparlamentissa tiistaina

6.3.2017 klo 14:22 Politiikka Kristiina Kunnas

Suoraa puhetta sisäilmasta -kansalaisinfotilaisuus Pikkuparlamentissa tiistaina 7. maaliskuuta tuo yhteen joukon sisäilmaongelmien asiantuntijoita.

Sisäilmaongelmista on tullut yksi Suomea ja kansaa piinaavista uusista vitsauksista. Suoraa puhetta sisäilmasta -kansalaisinfotilaisuus antaa kattavan kuvan pahenevasta ongelmasta.

Kansalaisinfotilaisuus alkaa tiistaina 7. maaliskuuta klo 18 eduskunnan Pikkuparlamentissa. Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän järjestämän tilaisuuden avaa KD:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sari Tanus, joka myös toimii koko illan keskustelun johdattelijana eli moderaattorina.

Alustukset aloittaa sisätautien ja infektiosairauksien erikoislääkäri, professori Ville Valtonen. Hän selostaa mikä homesairaus on.

Kosteusvaurioista ja terveydestä puhuu professori Juha Pekkanen.

Sisäilmasta sairastuneiden kokemuksia ja keinoja arjesta selviytymiseen
antavat Hengitysliiton kouluttama kokemusasiantuntija Hilkka Nivukoski ja sisäilmasta sairastuneen lapsen tilanteesta kertova Virpi Tolonen.

Sisäilmasta sairastuneiden kokemuksia ja keinoja arjesta selviytymiseen
antavat Hengitysliiton kouluttama kokemusasiantuntija Hilkka Nivukoski ja sisäilmasta sairastuneen lapsen tilanteesta kertova Virpi Tolonen.

Nivukoski on eläkkeellä oleva terveydenhoitaja-sosionomi. Hän on Kristillisdemokraattien kuntavaaliehdokkaana Oulussa.

– Minulle sydäntäni lähellä on sisäilmaongelmien saattaminen oikean tiedon tasalle. Suomessa kieltämisestä on päästävä ennaltaehkäisyyn, Nivukoski vaatii.

Sisäilmasta sairastuneiden sosiaalisesta asemasta luennoi Hengitysliiton suunnittelija Kiti Poikonen.

Sosiaali- ja terveysministeriön neuvotteleva virkamies Vesa Pekkola vastaa puheenvuorossaan siihen, millaisia suunnitelmia STM:llä on sisäilmasta sairastuneiden kuntoutumisen suhteen. Rakennusterveyden edistämiseksi on oltava sekä strategia että toimenpiteet.

Yleiön kysymyksiin ja kommentteihin on varattu aikaa. Niihin vastaavat klo 19.20-19.55 alustajat sekä kliinisen mikrobiologian dosentti Tamara Tuuminen.

Tilaisuuden moderaattori, kansanedustaja ja Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja Sari Tanus tekee yhteenvedon ennen tilaisuuden päätöstä. Tanus on siviiliammatiltaan lääkäri.

Suoraa puhetta sisäilmasta

Kansalaisinfotilaisuus Pikkuparlamentissa, Arkadiankatu 3, Helsinki, tiistaina 7. maaliskuuta 2017 klo 18–20
Tilaisuuden järjestää Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä

 

Huom. Juttua muutettu klo 19.26. Tilaisuuden avaa kansanedustaja, varapuheenjohtaja Sari Tanus.

 

 

Ylös