YLE:n gallup: Kuntavaaleihin aikaa kuukausi ja puoluekannastaan epävarmojen määrä lisääntyy

7.3.2017 klo 08:48 Politiikka Samuli Rissanen

YLE:n teettämässä kuntavaalien kannatusmittauksessa näkyy outo ilmiö: Kuntavaalien lähestyessä puoluekannastaan epävarmojen määrä on kasvanut selvästi. Tilanteen pitäisi olla päinvastainen, kun vaaleihin on aikaa enää kuukausi.

YLE:n tuoreesta puoluekannatusmittauksesta (YLE, 7.3.) käy ilmi, että äänestäjien joukossa on poikkeuksellisen paljon epävarmoja äänestäjiä puolueiden lassottaviksi.

Puoluekannan kertoi helmikuun mittauksessa kaikista vastanneista vain 54,6 prosenttia. Tammikuussa luku oli 57,1.

– Puoluekantojenhan tulisi alkaa varmistua, mitä lähemmäksi vaaleja tullaan. Tämä tulos on täysin päinvastainen

Tampereen yliopiston valtio-opin vt.professori Elina Kestilä–Kekkonen arvioi Ylelle, että tulos kertoo äänestäjien epävarmuudesta.

– Puoluekantojenhan tulisi alkaa varmistua, mitä lähemmäksi vaaleja tullaan. Tämä tulos on täysin päinvastainen, hän hämmästelee.

Helmikuun kannatusmittauksessa SDP (kannatus 20,8)  porskuttaa yhä kärjessä, kun taas Perussuomalaiset (8,4) eivät saa laskuaan taittumaan.

Hallituspuolueista Keskustan (18,9) ja Kokoomuksen (18,4)  kannatus junnaa paikallaan.

Pienoista nostetta keräävät Vasemmistoliitto ja Kristillisdemokraatit. KD:n puoluesihteeri Asmo Maanselkä iloitsee noususta ja puolueen parhaasta ehdokasmäärästä.

– YLE-gallup antoi meille 4,1% tänä aamuna. Olemme saaneet parhaan ehdokasmäärän koskaan, noin 1973 ehdokasta. Nyt kannattaa mennä toreille jakamaan KD:n ilosanomaa, hän rohkaisee.

 

 

 

Ylös