Mihin 100-vuotiasta Suomea viedään? 

9.3.2017 klo 09:42 Kolumnit Sari Tanus

Kuunnellaanko 100-vuotiasta, arvostetaanko hänen kokemustaan ja historiasta, kansakuntien nousuun ja laskuun johtaneiden tapahtumien pohjalta nousevia ohjeita? Nämä ohjeet huomioiden seuraavat sukupolvet pääsisivät aimo loikan eteenpäin.

Toistaako historia itseäään? Nuoremmat sukupolvet, pieni vähemmistö, on saanut milloin itsemääräämis-, yhdenvertaisuus-, tasa-arvo-, ihmisoikeus- ja milloin minkäkin hienon käsitteen alle peiteltynä ja suuren median voimakkaalla myötävaikutuksella osan kansasta uskomaan, että nykykehitys, tämä yliliberaalivouhotus toisi hyvää tälle kansakunnalle.

Kuka päättää Pirkanmaan ja Tampereen asioista jatkossa? Mihin aluetta viedään?

Päättäjien arvot ja asenteet ratkaisevat pitkälti, mikä on suunta. Nykykonservatiivi on yhteiskunnan muutoksessa rakentavasti mukana, mutta säilyttää samalla sen tärkeän kristillinen arvopohjan, jolle hyvinvointi on rakentunut.

Inhimillinen ote päätöksentekoon, kuten Kristillisdemokraattien vaalislogan kuuluu, on se, mitä Pirkanmaallakin kipeästi tarvitaan. Jokainen kuntalainen on arvokas, jokaisen pitää voida suhtautua tulevaisuuteen turvallisin mielin. Palvelut on saatava helposti riittävän läheltä ja oikea-aikaisesti, olivatpa sote- ja maakuntauudistuksen koukerot mitkä tahansa.

Alueen on oltava houkutteleva niin asukkaille kuin yrityksille, joiden kautta pitää saada uusia työpaikkoja alueelle. Hyvän koulutuksen tiedot, taidot ja uudet innovaatiot on saatava käyttöön ja tuotteiden, koulutuksen ja palvelujen vienti vetämään.

Äänestys on tärkeä kannanotto ja suunnannäyttö – älä jätä sitä käyttämättä.

Ruoka, tuotteet ja työvoima läheltä. Suosi suomalaista – aina kun mahdollista hanki kotimaista, mieluummin oman paikkakunnan tuotteita ja työvoimaa – on vanha sanonta, mikä lisää varmasti oman alueen hyvinvointia.

Työntekijöistä on huolehdittava! Työllistää pitää myös vammaisia, joilla on paljon meille annettavaa. Perheiden, lasten, nuorten ja ikäihmisten hyvinvoinnista ja yhteiskuntaan aktiivisesti osallistumisesta on huolehdittava.

Paikallisten päättäjien on pidettävä omiensa puolta! Toimitaanko näin vai ajetaanko vain omaa etua? Ketkä päättävät jatkossa sinun asioistasi ja mitkä arvot ja asenteet ovat määrittelevinä päätöksenteossa, siitä päätät sinä seuraavissa vaaleissa. Äänestys on tärkeä kannanotto ja suunnannäyttö – älä jätä sitä käyttämättä.

Kirjoitus on julkaistu myös SuurTampere-lehdessä. Kirjoittaja on kansanedustaja ja Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja.
Ylös