Presidentti Niinistö, Diandra ja Robin käynnistivät #kannustusryhmä-kampanjan kiusaamisen vähentämiseksi 

15.3.2017 klo 08:24 Kotimaa KD Lehti

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö käynnisti yhdessä Diandran ja Robinin kanssa #kannustusryhmä-kampanjan tiistaina 14. maaliskuuta. Kampanja avattiin virallisesti Helsingin Mellunmäen Me-talolla tiistaina iltapäivällä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sekä laulajat Diandra ja Robin yhdistivät voimansa kiusaamisen vähentämiseksi. Kolmikko aloitti kampanjan tiistaina iltapäivällä Mellunmäen Me-talolla.  Paikalla oli myös pääyhteistyökumppanin Me-säätiön toimitusjohtaja Ulla Nord ja lukuisia nuoria. Tilaisuuden juonsi Ronja Salmi.

Me-talolla oli lämmin tunnelma ja nuoret ottivat valtavan määrän yhteiskuvia tasavallan presidentin ja artistien kanssa.

Kampanjan tavoite on nostaa esiin, tehdä tunnetuksi ja saattaa käyttöön hyväksi koettuja kannustamisen keinoja, jotka saavat kiusaamisen loppumaan.

– Haluan, että Suomessa kaikki pidetään mukana. Jos jotakuta kiusataan, niin otamme hänet takaisin porukkaan ja kannustamme eteenpäin. Aion oman kannustusryhmäni eli Diandran ja Robinin kanssa viedä näitä ajatuksia eteenpäin, presidentti Sauli Niinistö sanoo.

– Haluan kuulla kaikkien tarinoita onnistuneista kannustuksista, jotta saamme hyvän kiertämään, Niinistö painottaa.

Haluan, että Suomessa kaikki pidetään mukana. Jos jotakuta kiusataan, niin otamme hänet takaisin porukkaan ja kannustamme eteenpäin. Aion oman kannustusryhmäni eli Diandran ja Robinin kanssa viedä näitä ajatuksia eteenpäin.

Sosiaalisessa mediassa tunnisteella #kannustusryhmä tai kampanjan verkkosivuilla www.kannustusryhmä.fi kuka tahansa voi kertoa oman tarinansa siitä, mikä kannustusteko omassa luokassa tai kaveri- tai harrastusporukassa on ollut ratkaiseva.

– Halusin ehdottomasti tulla mukaan tähän kampanjaan, koska tarvitsemme Suomeen enemmän kannustamista, positiivista asennetta ja asennevaikuttamista kiusaamisen vähentämiseksi. Voimme kaikki olla mukana tässä muutoksessa kertomalla omat hyvät kokemuksemme ja ottamalla kantaa kiusaamista vastaan, Robin sanoo.

– Me kaikki olemme nähneet tai kokeneet kiusaamista. Meillä on kuitenkin mahdollisuus vaikuttaa. Otetaan yhdessä kaikki mukaan, Diandra kannustaa.

Kampanjan verkkosivuilla oman kannustustarinansa tai positiivisen kokemuksensa kiusaamisen vähentämisestä voi kertoa 31.5. saakka. Tämän jälkeen tarinat kootaan yhteen ja luovutetaan kampanjan pääyhteistyökumppani Me-säätiölle, jotta toimivimmat ratkaisut saataisiin leviämään laajemminkin. Parhaimpia kokemuksia nostetaan esiin.

– Me-säätiö haluaa, että vuonna 2050 Suomessa ei ole yhtään syrjäytynyttä lasta eikä nuorta.Syrjään jäänyt nuori tarvitsee kokemusta siitä, että on hyväksytty. Kannustusryhmät voivat edistää jokaisen kuulumista yhteisöön, Me-säätiön toimitusjohtaja Ulla Nord sanoo.

Ajatus #kannustusryhmästä on saanut vaikutteita ratkaisukeskeisestä psykologiasta sekä useiden tutkijoiden ajatuksista. Suomessa lähestymistapa on tullut tutuksi psykiatri Ben Furmanin kautta.

Tasavallan presidentin #kannustusryhmä-hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Me-säätiön lisäksi Opetushallitus ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Heti kampanjan ensiminuuteilla muun muassa Suomen lukiolaisten liitto, Suomen sosiaali ja terveys SOSTE, Olympiakomitea, Jääkiekkoliitto, Lumilautaliitto, HJK, Palloliitto, Koripalloliitto, Hiihtoliitto, Arvoliitto, Allianssi ja Suomen ammattiin opiskelevien liitto SAKKI ilmoittivat olevansa mukana levittämässä #kannustusryhmän sanomaa. Lisää haasteen vastaanottaneita ilmoittautuu mukaan koko ajan.

 

Ylös