Suomen Kansallinen Rukousaamiainen järjestetään kolmannen kerran

15.3.2017 klo 11:37 Politiikka KD Lehti

Suomen Kansallinen Rukousaamiainen -tilaisuus järjestetään kolmannen kerran tällä viikolla. Teemana on tänä vuonna Luottamus tulevaisuuteen – Suomi 100 vuotta rukoillen.

Torstaina 16.3. järjestettävä tapahtuma koostuu rukousaamiaisesta ja sen jälkeisestä Arvofoorumista sekä lounaasta. Arvofoorumin teemana on tänä vuonna ”Kenelle Suomi kuuluu – vallitsevat arvot ja niiden juuret”.

Osallistujia on kaikista kristillisistä kirkkokunnista, ja Suomi 100 vuotta -teema ”Yhdessä” näkyy myös puheenvuoroissa.

Suomen Kansallinen Rukousaamiainen on kutsuvierastilaisuus ja poliittisesti ja tunnustuksellisesti sitoutumaton vaikuttajakohtaaminen. Osallistujat ovat politiikan, elinkeinoelämän ja muita yhteiskunnallisia päättäjiä ja vaikuttajia sekä kansainvälisiä kutsuvieraita eri parlamenteista.

Kansallisen rukousaamiaisen juuret ovat Amerikan Yhdysvalloissa 1930-luvun laman ajalta, jossa joukko liikemiehiä kokoontui rukoilemaan vaikeuksissa olevien liikemiesystäviensä puolesta. Kokoontumiset laajenivat pääkaupunkiin Washington DC:n, jolloin myös presidentti Dwight D. Eisenhower sai kutsun.

Presidentti Eisenhower piti tapahtumaa niin merkittävänä, että halusi tehdä siitä kansallisen rukousaamiaistapahtuman, jossa hän halusi olla yksi kutsujista. Ensimmäinen Yhdysvaltain kansallinen rukousaamiainen järjestettiin 1953.

Siitä alkaen ovat kaikki Yhdysvaltain presidentit olleet kutsujina tapahtumaan ja pitäneet siellä puheen.

Nykyään rukousaamiaistapahtumia pidetään jo yli 140 parlamentissa, joista Euroopassa lähes jokaisessa maassa. The National Prayer Breakfast -tapahtumaa voi luonnehtia yhteiskunnan – politiikan ja elinkeinoelämän vaikuttajien – aamuhartaudeksi.

Yhdysvalloissa koollekutsujana ja pääpuhujana on aina ollut istuva presidentti sekä senaattoreita ja kongressiedustajia. Vuonna 2017 The National Prayer Breakfast keräsi Washingtoniin yli 3300 osallistujaa. Kansainvälisiä kutsuvieraita, presidenttejä, ministereitä, kansanedustajia ja vaikuttajia yhteiskunnan eri aloilta, noin 140 maasta.

Ylös