Espoon KD:n sitoutumaton ehdokas Sisko Hellsten on palkittu äiti – perheessä sijaislapsia 24 vuotta

23.3.2017 klo 08:06 Politiikka Kristiina Kunnas

Palkittu äiti Sisko Hellsten on Espoossa Kristillisdemokraattien sitoutumattomana ehdokkaana. Hellstenien perheessä oli lähes neljännesvuosisadan ajan sijoitettuna lapsia ja nuoria. – Useimmille olen edelleen sijaisäiti, Sisko Hellsten iloitsee.

Sisko Hellsten hoiti yli kolmekymmentä vuotta lapsia ja nuoria kodissaan. Oman tyttären syntymän jälkeen hänestä tuli kunnallinen perhepäivähoitaja.

Hellstenien kodissa oli 24 vuoden ajan sijoitettuna seitsemän lasta ja nuorta.

–  Useimmille heistä olen edelleen sijaisäiti. Lapsenlapsiakin on nyt kaikkiaan kuusi, espoolainen Sisko Hellsten iloitsee.

Äitienpäivänä 2015 tasavallan presidentti myönsi Sisko Hellstenille Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein hänen elämäntyöstään lasten hyväksi.

– Nyt eläkkeellä ollessani toimin edelleen Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirastossa mentorina tukien toisia sijaisperheitä. Lisäksi olen opiskellut diakoniaa ja toimin tällä hetkellä vapaaehtoisena seurakunnan diakoniatyön koordinaattorina.

Olen havainnut vanhusten yksinäisyyden olevan karua todellisuutta – kaikilla ei ole läheisiä ympärillään huolehtimassa heistä. Myös yksinhuoltajaperheet saattavat kokea syvää yksinäisyyttä, kun turvaverkkoja ei ole lähettyvillä.

–     Olen havainnut vanhusten yksinäisyyden olevan karua todellisuutta – kaikilla ei ole läheisiä ympärillään huolehtimassa heistä. Myös yksinhuoltajaperheet saattavat kokea syvää yksinäisyyttä, kun turvaverkkoja ei ole lähettyvillä.

–  Kolmannen sektorin toimijat, niin seurakunnat kuin eri järjestötkin, ovatkin merkittävä apu ja tuki yksinäisyyden torjumisessa, Sisko Hellsten sanoo.

 

Sisko Hellsten 131

• diakoniatyön koordinaattori, sijaisäiti
• Kristillisdemokdaatit Espoo, sitoutumaton
Ylös