Kristillisdemokraatit odottavat vaalivoittoa Espoossa – sanoo vaalipäällikkö Kristiina Drotár

27.3.2017 klo 22:29 Politiikka Kristiina Kunnas

– Aikamoinen rupeama on tämä vaalityö. Mutta innolla ja energialla tehdään töitä, jotta saadaan entistä parempi tulos, sanoo Espon KD:n vaalipäällikkö, itsekin ehdokkaana oleva Kristiina Drotár.

Millaisia tuloksia Kristiina Drotár odottaa?

Espoossa on tällä hetkellä kaksi Kristillisdemokraattien valtuutettua, Antero Laukkanen ja Kaarina Järvenpää. Ehdokasmäärä on kuitenkin kovasti parempi kuin edellisissä vaaleissa.

– Olemme myös kouluttaneet ehdokkaitamme jo syksystä lähtien. Katsotaan nyt, mitä hedelmää siitä saadaan, Drotár hymyilee.

– Odotukset ovat kovat. Odotan, että saisimme kolme valtuutettua. Jos vaalityö saadaan tehtyä parhaalla mahdollisella tavalla, voimme saada jopa neljä valtuutettua.

– Kaikkineen KD:n ehdokashankinta onnistui tosi hyvin. Koko maassa on hyvä lähtötilanne meillä. Omat on saatava liikkeelle ja innostamaan epäröiviä.

Töitä on tehtävä ahkerasti aivan loppuun saakka.

– Lepäämään ei saa jäädä liian aikaisin. Viime hetkillä voi tulla ratkaisevia ääniä, Drotár muistuttaa.

Puolueessa Drotár on siksi, että voi antaa oman kokemuksensa ja taitonsa tärkeiden arvojen edistämiseen.

Espoo sai myös maahanmuuttajaehdokkaita.

– Meillä on kaikkiaan 68 ehdokasta, joista 11 on maahanmuuttajataustaisia. Olemme erittäin iloisia heistä.

Ehdokkaissa on afrikkalaistaustaisia ja yksi alunperin Italiasta kotoisin oleva. Venäjänkielisiä ehdokkaita on neljä, ja yksi ehdokas on Armeniasta.

– Tuntuu, että on tultu todella innolla mukaan. Eri syistä he ovat Suomeen tulleet: töihin, naimisiin tai pakolaisina. He ovat jo juurtuneet tänne.

Drotárilla on mainonnan ja markkinoinnin tausta sekä työelämästä että Kauppakorkeakoulusta. Viime vuosina hän on työskennellyt eduskuntaryhmässä avustajana. Hän on ollut aktiivisesti mukana myös tuomassa kansallisen rukousaamiaisen perinnettä Suomeen.

Puolueessa Drotár on siksi, että voi antaa oman kokemuksensa ja taitonsa tärkeiden arvojen edistämiseen.

– Olen joutunut maksamaan kovaa hintaa huonoista valinnoistani, joita olen tehnyt elämän varrella. Toivon voivani auttaa toisia näkemään niitä parempia vaihtoehtoja, Drotár lausuu.

 

Ismo Portin haastattelee Kristiina Drotária. Kuuntele KD-Kompassi, Radio Dei, ma 27. maaliskuuta klo 22.35

tai

jälkilähetyksenä täältä

Ylös