Sari Essayah: Savonlinnan kampuksen lakkauttamisesta koituvat menetykset korvattava pikaisesti

27.3.2017 klo 13:22 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah vaatii hallitusta ja pääministeri Juha Sipilää toteuttamaan lupauksensa kompensoida Itä-Suomen yliopiston Savonlinnan kampuksen lakkauttamisesta johtuvat menetykset pikaisesti.

Pääministeri Juha Sipilä lupasi huolehtia siitä, että Savonlinnan menetykset kompensoidaan marraskuun loppuun mennessä tehtävillä päätöksillä.

Essayah muistutti vierailullaan Savonlinnassa hallitusta siitä, että mitään ei ole tehty vahingon korjaamiseksi, vaikka maaliskuun loppu häämöttää jo.

900 opiskelupaikan, 300 työpaikan, 1500-2000 asukkaan sekä 13 miljoonan euron ostovoiman menetys vie kaupungin talouden kriisiin vuonna 2019, ellei kompensaatiota toteuteta

– Pääministeri ei voi luvata kompensaatiota, ja sen jälkeen kääntää selkäänsä asialle, Essayah sanoo.

Kompensoinnin merkitys on Savonlinnan kaupungille huomattava. 900 opiskelupaikan, 300 työpaikan, 1500-2000 asukkaan sekä 13 miljoonan euron ostovoiman menetys vie kaupungin talouden kriisiin vuonna 2019, ellei kompensaatiota toteuteta.

– Savonlinnan kaupungin esittämät ehdotukset, kuten esimerkiksi 420 uuden aloituspaikan myöntäminen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun, kiinteistökustannusten kompensointi ja Savonlinnan sairaalan keskeisimpien päivystystehtävien säilyttäminen, on toteutettava kiireisellä aikataululla, jotta kunnan kriisiytymiseltä vältytään, Essayah vaatii.

Ylös