Kristillisdemokraatit kiinni puolueen historian parhaassa kuntavaalituloksessa

9.4.2017 klo 21:01 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah uskoo, että puolueen kuntavaalitulos pitää ennakkoäänten jälkeenkin. Ennakkoon kristillisdemokraatteja äänesti 4,2 prosenttia suomalaisista. Tulos sivuaa puolueen toistaiseksi parasta kuntavaalitulosta vuodelta 2008.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah oli tyytyväinen puolueen ennakkoäänestyksessä keräämään pottiin, joka oli 4,2 prosenttia annetuista äänistä.

Tulos sivuaa kristillisdemokraattien toistaiseksi parasta kuntavaalitulosta vuodelta 2008. Kuntatalolle astellut Essayah luotti, että puolueen tulos ei juuri heilahda äänestyspäivän jälkeen.

– Mielenkiintoista nähdä, miten tulos kehittyy äänipäivänä, sillä meidän gallupnousumme ajoittuu juuri vaaliviikolle

Mikäli kristillisdemokraattien tulos pitää ääntenlaskun loppuun, lukeutuu puolue kuntavaalien onnistujiin. Viime kuntavaaleissa KD keräsi 3,7 prosenttia äänistä ja noin 300 valtuustopaikkaa.

– Mielenkiintoista nähdä, miten tulos kehittyy äänipäivänä, sillä meidän gallupnousumme ajoittuu juuri vaaliviikolle, Essayah kommentoi.

Hän arvioi, että kristillisdemokraatit ovat saamassa vaalivoittonsa onnistuneen ehdokasasettelun ja ahkeran kampanjoinnin tuloksena.

 

 

Ylös