Sari Essayah’n perheeseen on tulossa kaksi valtuutettua-myös tytär Noora menossa läpi Lapinlahdella

9.4.2017 klo 21:44 Politiikka Samuli Rissanen

Lapinlahdella ehdokkaana ollut puolueen puheenjohtaja Sari Essayah on vetämässä mukaansa valtuustoon 4 muutakin kristillisdemokraattia. Essayah’n perheestä Lapinlahden valtuustoon on menossa myös tytär Noora Knapp.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah arvioi, että puolueen kampanjaslogan ”Inhimillisempi ote” on puhutellut vaalikentillä ja tuonut puolueelle uusia äänestäjiä.

–Puolueeseen on myös tullut uusia jäseniä vaalikampanja aikana.

Essayah’n henkilökohtainen ilonaihe liittyy kotikunta Lapinlahteen, jonka valtuustoon on menossa Essayah’n lisäksi neljä muuta kristillisdemokraattia.

– Omaan perheeseen tuli kaksi paikkaa, kun tytär Noora näyttää myös menevän läpi, Essayah sanoo ylpeänä.

Kristillisdemokraattien kannatus Lapinlahdella on 15,5 prosenttia.

Kristillisdemokraatit näyttävät edenneet myös aiemmin puolueelle hankalilla alueilla, kuten pääkaupunkiseudulla.

Kristillisdemokraatit näyttävät edenneet myös aiemmin puolueelle hankalilla alueilla, kuten pääkaupunkiseudulla. Helsingissä puolueella on vaaliliitto Terve Helsinki-ryhmän kanssa ja kristillisdemokraattien kannatus on nyt kolmen prosentin tuntumassa.

Espoossa kristillisdemokraattien kannatus on noussut neljään prosenttiin ja valtuutettuja on tulossa ennakkoäänten perusteella kolme. Myös Vantaalla kristillisdemokraatit on kasvussa.

Muista isoista kaupungeista kristillisdemokraatit ovat vahvoilla esimerkiksi Lahdessa (7,5 prosenttia). Riihimäeltä puolue on kerännyt ennakkoäänistä 9,2 prosenttia.

Kristillisdemokraattisin kunta löytyy kuitenkin aiempien vaalien tapaan ruotsinkieliseltä Pohjanmaalta, Luodosta. Siellä KD on kerännyt 46,5 prosentin osuuden ja puolue on saamassa 13 valtuustopaikkaa. Kristillisdemokraattien kannatus on noussut Luodossa edellisistä kuntavaaleista liki 7 prosenttia.

Koko maassa kristillisdemokraatit on keräämässä 4,1 prosentin kannatuksen.

 

Ylös