Lapset ovat Sunitan aarre – Fida auttaa Nepalin perheitä, kummeja tarvitaan lisää

14.4.2017 klo 10:00 Ulkomaat KD Lehti

Lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida auttaa nepalilaisia perheitä. Sinäkin voit auttaa.

Sunitan perheen kotitalo sortui kaksi vuotta sitten maanjäristyksessä. Kotikylä tuhoutui pahasti.

Sunita ja hänen miehensä maalaavat työkseen taloja, ja kuukausitulot jäävät alle sadan euron. Pienillä tuloilla pärjääminen on sinnittelyä. Oma perhe kuitenkin on tallessa.

– Minulla on nämä lapset, he ovat lopulta kaikista suurin aarre, Sunita sanoo ja nappaa Laxmin, 10, ja Promodin, 10, kainaloonsa.

Sunita toivoo lapsilleen parasta. Pieni huoli Sunitaa kuitenkin painaa. Se, etteivät lapset opiskele tarpeeksi ahkerasti. Kotona äiti patistaa lapsia tekemään läksyjä, etteivät koulunkäynnin tarjoamat mahdollisuudet menisi hukkaan.

Liian monet lapset tässä kylässä tekevät töitä.

Täällä koulu nimittäin on etuoikeus. Sunita itse palasi auttamaan perhettään töissä ja jätti koulun kesken vain muutaman luokan jälkeen.

– Liian monet lapset tässä kylässä tekevät töitä, mutta ymmärrän sen, koska perheillä on puutetta ruuasta ja vaatteista, Sunita sanoo.

Mitä äiti sitten omille lapsilleen toivoo?

– Haluan, että he kävisivät koulunsa loppuun ja saisivat töitä. Heistä kasvaisi itsenäisiä aikuisia, ei sellaisia, jotka ovat kaikessa riippuvaisia toisista, Sunita sanoo.

Fida muistuttaa, että Sinun avullasi voidaan muuttaa myös muiden Sunitan kaltaisten perheiden tulevaisuuden. Esimerkiksi yhden lapsen koulunkäynti Nepalissa maksaa noin 40 euroa vuodessa.
Lue lisää: www.fida.info
Ylös