Tampereen kaupunginvaltuustossa yhteistyötä – Kokoomus, RKP ja KD yhteiseksi ryhmäksi

21.4.2017 klo 20:58 Politiikka Kristiina Kunnas

Kokoomus, RKP ja Kristillisdemokraatit perustavat yhteisen valtuustoryhmän Tampereella.

Kokoomus, RKP ja KD ovat päättäneet perustaa yhteisen valtuustoryhmän Tampereella. Perustettavasta valtuustoryhmästä tulee 18-jäsenisenä Tampereen valtuuston suurin.

– Kristillisdemokraatit ja kokoomus ovat aiemminkin kuuluneet samaan valtuustoryhmään, joten siinä mielessä tilanne ei ole historiallinen. Vaikka ryhmämme koko nyt kasvaa, tarkoituksena ei ole kyseenalaistaa SDP:n vetovastuuta koalitioneuvotteluissa, toteaa Kokoomuksen Tampereen Aluejärjestön puheenjohtaja Aleksi Jäntti.

– Vaalitulosta kunnioittaen tuemme edelleen Lauri Lylyä Tampereen tulevaksi pormestariksi. SDP:n neuvotteluryhmä on pidetty tietoisena tilanteesta, Jäntti jatkaa.

Kokenut KD-kaupunginvaltuutettu Leena Rauhala pääsi kuudennelle kaudelleen. Kansanedustaja Sari Tanus on ryhmän toinen Kristillisdemokraatti, kaupunginvaltuutettuna ensikertalainen. Molemmat saivat muhkeat äänimäärät, Tanus lähes 1 200 ja Rauhala reilusti yli 600. Varavaltuutetut ovat Sirpa Pursiainen ja Lasse Heikkilä.

– Tilanne on nyt erilainen kuin koskaan aiemmin. Voimasuhteet muuttuvat ja tulee yllättäen uusia tilanteita. Heti vaalituloksen tultua alkoi tapaaminen kaikkien kanssa. Neuvottelut alkoivat välittömästi, Rauhala kertoo.

Haluan, että voimme turvata palvelut niitä tarvitseville. Tärkeitä ovat mielenterveys- ja päihdekuntoutujien palvelut sekä vanhuspalvelut.

Tampereen Kristillisdemokraateissa tiedetään, että joillekin yhteistyö toisten puolueiden kanssa aiheuttaa närää. KD-paikallisosaston puheenjohtaja Petri Klemola on pohtinut asiaa.

– Katsomme, että meillä on osana suurempaa valtuustoryhmää paremmat edellytykset saada äänemme kuuluviin ja edistettyä niitä asioita, joita pidämme tärkeinä, Klemola sanoo.

– Vaikka yksilötasolla varmasti näkemyseroja onkin, isossa kuvassa tavoitteemme Tampereella ovat hyvin lähellä niitä tavoitteita joita Kokoomuskin ajaa. Siinä mielessä samaan ryhmään kuuluminen tuntuu luontevalta, Klemola muistuttaa.

Rauhala lisää, että monet asiat eivät ole ristiriidassa yhteistyökumppaneiden kanssa.

– Voi olla, että juuri suuremmassa ryhmässä ollessamme voimme vaikuttaa paremmin ja nostaa heikommassa asemassa olevien huolet esiin. Haluan, että voimme turvata palvelut niitä tarvitseville. Tärkeitä ovat mielenterveys- ja päihdekuntoutujien palvelut sekä vanhuspalvelut, Rauhala listaa.

 

 

Ylös