Kristillisdemokraattien puoluehallitus ruotii vaalitulosta – vaalivoitto haastavassa tilanteessa

22.4.2017 klo 10:44 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puoluehallitus on koolla Helsingissä. Kuntavaalianalyysiin käytetään osa kokouspäivästä.

Puheenjohtaja Sari Essayah’n johdolla käydään analyysi käydyistä kuntavaaleista. Niissä Kristillisdemokraatit onnistui säilyttämään valtuutettujen paikat ja jopa lisäämään niitä, vaikka valtuustojen koot olivat huomattavasti pienentyneet edellisestä kerrasta.

Kuntavaalitulos kirvoitti puoluehallitukselta aplodit. Kristillisdemokraatit sai 316 valtuutettua, lisäystä edelliseen tuli 16. Monissa kunnissa valtuustojen koot olivat pienentyneet merkittävästi.

– Siinä mielessä tuloksemme oli kiitettävä, enkä voisi olla kiitollisempi ehdokkaillemme ja tukijoukoille, Essayah totesi avauksessaan.

Essayah muistutti erityisestä ilouutisesta. Pitkäaikainen valtuutettu, Lapuan äänikuningatar Helena Lahtinen, valittiin kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi. Nainen ei ole koskaan ennen johtanut Lapuan valtuustoa.

Kauan ei kuitenkaan ehditä hengähtää menneessä, sillä puolue joutuu jo katsomaan seuraaviin vaaleihin.

Kauan ei kuitenkaan ehditä hengähtää menneessä, sillä puolue joutuu jo katsomaan seuraaviin vaaleihin. Ensi vuonna edessä ovat sekä presidentinvaalit että maakuntavaalit.

Asialistalla ovat myös elokuussa järjestettävä puoluekokous. Kristillisdemokraatit kokoontuu 18.–19. elokuuta Seinäjoelle.

 

 

Ylös