Uusi oikeusministeri on 32-vuotias juristi – Mäntyharjun Antti Häkkänen kalastaa ja harrastaa torikahveja

27.4.2017 klo 16:36 Politiikka KD Lehti

Jyrki Kataisen entinen erityisavustaja kahvittelee torilla ja kalastaa. Kokoomus nosti mäntyharjulaisen juristi-kansanedustajan Antti Häkkäsen oikeusministeriksi.

Uudeksi oikeusministeriksi nouseva Antti Häkkänen, 32, on tehnyt suoraviivaisen nousun valtakunnan politiikan huipulle. Häkkänen on ensimmäisen kauden kansanedustaja. Hänet valittiin eduskuntaan vuonna 2015 Kaakkois-Suomen vaalipiiristä Mäntyharjulta yli 6 200 äänellä.

Eduskunnassa Häkkänen on toiminut hallintovaliokunnan ja perustuslakivaliokunnan jäsenenä. Hän on myös kokoomuksen varapuheenjohtaja sekä Mäntyharjun kunnanvaltuuston jäsen.

Häkkänen on ensimmäisen kauden kansanedustaja.

Aiemmin Häkkänen on toiminut muun muassa kokoomusnuorten puheenjohtajana sekä silloisen pääministerin Jyrki Kataisen eduskunta-asioiden erityisavustajana. Häkkänen nousi isosti otsikoihin ensimmäisen kerran vuonna 2012, kun kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Saul Schubak esitti lapsilisien poistoa, koska hänestä heikomman aineksen lisääntymisen tukeminen on järjenvastaista. Häkkänen katsoi tuolloin, että Schubakin pitää erota, minkä tämä tekikin.

Häkkänen on avannut yksityiselämäänsä julkisuudessa hyvin rajoitetusti. Viime vuonna hän osallistui Linnan juhliin avopuolison kanssa.

Tuleva ministeri on toisen polven poliitikko. Isä, kunnallisneuvos Markku Häkkänen, on hänkin kokoomuslainen sekä juristi.

Reserviupseeri Häkkänen kertoo verkkosivuillaan harrastavansa kalastusta Mäntyharjun vesillä, urheilua sekä torikahvilassa palaveeraamista.

Yle Radio Suomen Etelä-Savon lähetyksissä on torstai-iltapäivänä hehkutettu kahden eteläsavolaisen poliitikon nousua hallitukseen. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on Pertunmaalta ja Antti Häkkänen Mäntyharjusta.

Lähteet: STT-Janne Huuskonen, kdlehti.fi

 

Ylös