Essayah: Viekö Raide-Jokeri maakuntien tiehankkeet?

29.4.2017 klo 15:07 Politiikka Esa Erävalo

Hallituksen puoliväliriihen tuore linjaus siirtää noin vain 20 miljoonaa perustienpidon rahoja Helsingin Raide-Jokeriin, eikä tiedossa ole, miten tämä aukko paikataan.

– Käykö niin, että Raide-Jokeri vie rahat maakuntien tiehankkeilta? ihmetteli Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah Merikarvianjoki-päivässä hallituksen tuoretta puoliväliriihen liikennelinjausta.

– Esittelevä ministeri perusteli linjaustaan sillä, että määrärahasiirto on välttämätön, jotta Helsingin ympäri rakennettava pikaraitiotie toteutuu. Entä sitten esimerkiksi VT8 väylähankkeen laajentaminen, eikö se ole yhtä välttämätön, jos katsotaan alueen kasvavia liikennemääriä niin aluetalouden kuin turvallisuudenkin näkökulmasta? kummasteli Essayah.

Uudenkaupungin autoteollisuuden kasvu ja Rauman alueen hankkeet nostavat liikenteen määrää tieosuudella huomattavasti.

Hallituksen ei pidä unohtaa, että ”välttämättömiä” hankkeita on muuallakin kuin Helsingin liepeillä.

– Liikennevirasto nosti aikoinaan hankkeen kaikkein kiireellisemmäksi, mutta karsi toteutusta rajusti. Turvallisuuden toteutuminen nykysuunnitelmalla on arvioitava uudelleen kasvavien liikennemäärien valossa ja väylähanketta tulee laajentaa tarvetta vastaavaksi, vaati Essayah.

Tällä hetkellä koko Lounais-Suomi vetää Suomen taloutta ja sen vaikutukset näkyvät koko Satakunnassa.

– Hallituksen ei pidä unohtaa, että ”välttämättömiä” hankkeita on muuallakin kuin Helsingin liepeillä. Vastakkainasettelua on turha tehdä, sillä elinvoimaiset maakunta-alueet ovat koko Suomelle tärkeä, muistutti Essayah.

Ylös