Taaperobonus ja perheiden valinnanvapaus KD-Kompassissa

29.4.2017 klo 10:10 Politiikka Kristiina Kunnas

Taaperobonusta ja perheiden valinnanvapaus ovat käsittelyssä KD-Kompassi -haastattelussa. Sonja Falk selostaa Kristillisdemokraattien perhevapaamallia.

– Uusi perhevapaamalli haluaa nimenomaan olla tukemassa perheiden valinnanvapautta lastenhoidon suhteen. Se koskee sitä aikaa, jolloin ansiosidonnaiset tuet on jo saatu ja on siirrytty kotihoidon tuen ja yksityisen hoidon tuen aikaan. Taaperobonus 350 euroa kuukaudessa maksettaisiin jokaisesta lapsesta, jolloin perhe voisi käyttää tätä rahaa joko kotihoitoon tai hoivapalvelujen ostamiseen.

Näin esittelee Sonja Falk pähkinänkuoressa Kristillisdemokraattien uuden perhevapaamallin.

– Muut mallit ovat joustamattomia ja toimimattomia. Kiintiömalleissa olisi esimerkiksi kielletty mummien säännöllinen hoitoapu perheille, ja sellainen mukautumattomuus ja kankeus eivät kyllä ole tätä päivää, Falk kritisoi.

– Lasten hoivaratkaisujen pitää olla joustavia ja kohdata perheiden tarpeet, ja siihen Kristillisdemokraatit haluaa olla vastaamassa.

Muut mallit ovat joustamattomia ja toimimattomia.

Puoluesihteeri Asmo Maanselkä haastattelee Sonja Falkia. KD-Kompassin ensimmäinen lähetys on Radio Deissä lauantaina 29. huhtikuuta klo 12.50, uusinta maanantaina 1. toukokuuta klo 22.35.

Kristllisdemokraattisen eduskuntaryhmän pääsihteerinä työskentelevä Falk valittiin kevään kuntavaaleissa kotikaupunkinsa Lahden valtuustoon. Hän on kolmen lapsen äiti.

Lue lisää taaperobonuksesta KD-verkkolehden artikkelissa täältä

KD-Kompassi, la 29.4. klo 12.50, uusinta ma 1.5. klo 22.35, Radio Dei
Ylös