Parempi avioliitto ry muistuttaa: Rakkautta voi opetella

3.5.2017 klo 08:03 Politiikka Samuli Rissanen

Parisuhteen onnellisuuteen johtavia taitoja opetellaan jälleen tänä kesänä Parempi avioliitto ry:n järjestämillä avioliittoleireillä ja koulutustapahtumissa, joissa vertaisryhmät ovat toiminnan keskiössä.

Parempi avioliitto ry muistuttaa, että pitkän suhteen isoin haaste on saada intohimo syttymään yhä uudestaan. Siitäkin huolimatta, että arjen pyörityksessä kipinä tuntuu hiipuvan.

Yksi tuhansista avun saaneista pareista ovat Risto ja Virve, joiden aviosuhde oli kariutunut riitoihin, alkoholin käyttöön ja uskottomuuteen. Virve oli muuttanut pojan kanssa yhteisestä kodista pois. Asumuseron aikana Riston uusi ihastus muutti asumaan perheen omakotitaloon. Suhde ei ollutkaan läpihuutojuttu, vaan se havahdutti Virven huomaamaan, että hänellä oli edelleen helliä tunteita Ristoa kohtaan, vaikka luuli niiden iäksi kuolleen.

Kesän suurin, noin tuhannen henkilön viikon kestävä leiri pidetään Pieksämäellä 8.-15.7.

Ystävä houkutteli parin avioliittoleirille, jossa asiat olisi mahdollista puhua selviksi, vaikka liittoa ei jatkettaisikaan. Leirin aikana Risto teki päätöksen palata perheensä luo.

– Uskottomuudesta toipuminen on ollut kivinen tie, mutta se on kannattanut kulkea. Nyt suurin tunteemme on kiitollisuus ja avioliittotyöstä on tullut Virven ja minun yhteinen harrastus, hän kertoo.

Vuosittain Parempi avioliitto ry:n järjestämillä (25) leireillä ja kursseillä toimii noin tuhat vapaaehtoista luennoitsijoina, ryhmänohjaajina ja lastenhoitajina. Tapahtumissa on ikäryhmittäin omaa ohjelmaa 0-12-vuotiaille lapsille.

Kesän suurin, noin tuhannen henkilön viikon kestävä leiri pidetään Pieksämäellä 8.-15.7. Parempi avioliitto ry:n tapahtumia järjestetään myös 10.-11.6. Järvenpäässä, 29.7.-5.8. Levillä ja 11.-13.8. Hartolassa.

Pienryhmiä johtavat tehtävään koulutetut vertaisohjaajaparit, jotka ovat itse käyneet parisuhteessaan monia haastavia vaiheita läpi ja oppineet rakastamisen taitoja.

Parempi avioliitto ry

– Edistää perheiden hyvinvointia puolisoiden välistä suhdetta ja yksilöllistä kasvua tukemalla. Tarjoaa taitoja ja työkaluja parisuhteensa kehittämisestä kiinnostuneille.

– Tekee työtä kristillisestä arvopohjasta käsin. Toiminta perustuu vapaaehtoiseen vertaistukeen.

– Järjestää avioliittoleirejä ja -kursseja, mies- ja naistapahtumia sekä tarjoamme tukipareja kriisissä oleville pareille. Kouluttaa vertaisryhmien ohjaajia, tukipareja ja luennoitsijoita valtakunnalliseen parisuhdetyöhön.

– Parempi avioliitto ry:n kurssit ovat vapaan sivistystyön koulutusta, jota järjestetään yhteistyössä kansanopistojen kanssa. Vuosittain tapahtumiin osallistuu yli 1350 paria.

 

Ylös