Lapin Kristillisdemokraatit: Hallituksen toimet nostavat kohtuuttomasti asumisen hintaa

8.5.2017 klo 14:38 Politiikka KD Lehti

Lapin Kristillisdemokraattien piirihallitus arvostelee Sipilän hallitusta, joka on nostanut kiinteistöveron alarajaa parissa vuodessa 20 %.

Kristillisdemokraattien Lapin piiri pitää hyvänä, että hallitus laskee monilapsisen perheen päivähoitomaksua. Kristillisdemokraatit olivat ainoa puolue, joka piti asiaa vaaleissa esillä.

– On hyvä, että hallitus tarttui järkipuheeseen ja lähti parantamaan perheiden tilannetta.
Mutta ei ole reilua, että päivähoitomaksujen alennus maksatetaan nostamalla kiinteistöveroa, Lapin Kristillisdemokraatit toteaa.

Päivähoitomaksun alentaminen jättää loven kuntien kanssaan. Hallitus on paikkaamassa tuota nostamalla kiinteistöveroa. Kuntaliitto arvioi, että yli puolet kunnista joutuu korottamaan kiinteistöveroaan ensi vuonna uusimman alarajan noston jälkeen. Näin ollen vuosina 2016 –
2018 kiinteistövero on noussut jopa kahdellakymmenellä prosentilla.

Päivähoitomaksun alentaminen jättää loven kuntien kanssaan. Hallitus on paikkaamassa tuota nostamalla kiinteistöveroa.

Samaan aikaan asumistukea heikennetään irrottamalla tuki vuokraindeksistä.

– Veronkorotukset nostavat asumisen kustannuksia asui sitten vuokralla tai omassa talossa. Monet perheet ajetaan kohtuuttomaan tilanteeseen, jossa hallituksen toimet lisäävät
kustannuksia. Lapsiperheiden tilanne ei näin ollen juurikaan parane, kun hallitus oikealla kädellä antaa ja vasemmalla kädellä ottaa. Tämän lisäksi hallitusohjelmassa on ylimääräinen 25 miljoonan korotus kiinteistöveroon vuodelle 2019, Lapin KD muistuttaa.

– Ei ole ihme, että asuminen on niin kallista kun sitä verotetaan lisää jokaisessa hallituksen istunnossa, KD Lappi arvostelee.

Kristillisdemokraatit on esittänyt rahoitusvaihtoehdoksi sokerin verottamista.

– Hallitus korventaa mummot ulos mökeistään. Makeisista voi maksaa vähän enemmän, jos ei tarvitse myydä taloaan.

Piirikokous kannattaa puheenjohtaja Sari Essayah’n jatkokautta puolueen johdossa sekä toivoo hänen asettuvan presidenttiehdokkaaksi.

 

 

Ylös