Yli 800 Nokialta irtisanottua työntekijää saa EU:n työllistämistukea

18.5.2017 klo 08:20 Politiikka Samuli Rissanen

Euroopan parlamentti hyväksyi keskiviikkona 2,6 miljoonaa euroa EU-tukea Nokian irtisanomien työntekijöiden työllistymisen edistämiseksi. Tuesta on tarkoitus hyötyä 821 irtisanottua.

Globalisaatiorahaston tuella edistetään Nokia Network Systemsin ja sen kolmen tavarantoimittajan ja jatkojalostajan palveluksesta irtisanottujen työllistämistä.

Tuen tavoitteena on auttaa kaikkiaan 821:tä irtisanottua työntekijää löytämään uusi työpaikka.

Työpaikkojen menetykset johtuvat ICT-alan erittäin kovasta kilpailusta

Parlamentin mietinnön esittelijänä toiminut Petri Sarvamaa (kok, EPP) toteaa, että Suomi on ollut aikaisemmin IT-alan jättiläinen, jonka rakenteisiin globalisaatio on vaikuttanut huomattavan paljon. Maailmankaupan muuttuneet rakenteet IT-alalla tekevätkin nyt Suomesta EGR-rahaston supernettosaajan.

– Huhtikuun lopussa kuulin Salon EGR-tapahtumassa innostavia tarinoita ihmisiltä, jotka ovat saaneet rahaston tukea. Globalisaatiorahasto mahdollistaa sellaisia toimenpiteitä, joista on todellista hyötyä irtisanottujen uudelleentyöllistämisessä, Sarvamaa kertoo.

Mietintö hyväksyttiin äänin 554 puolesta, 70 vastaan, 8 tyhjää.

Tieto- ja viestintäteknologia-alalla on rakenteellisesti keskeinen asema Suomen taloudessa, todetaan päätöslauselmassa.

Mepit huomauttavat, että Nokian viimeisimmät työntekijävähennykset kuvastavat Suomen teknologiateollisuuteen vaikuttavaa kehitystä, jossa työllisyysluvut ovat olleet kahden viime vuoden aikana erittäin epävakaat tehokkuuden lisäämisestä ja tuotteiden kilpailukyvyn säilyttämisestä johtuvan paineen vuoksi.

Päätöslauselmassa muistutetaan myös, että Nokian työntekijävähennykset ovat osa yhtiön maailmanlaajuista muutosohjelmaa, jota yhtiö tarvitsee voidakseen kilpailla itäaasialaisten kilpailijoidensa kanssa.

Ylös