Tuomas Nikkanen kutsuu Iittalaan musiikkijuhlille

18.5.2017 klo 12:34 Kotimaa Kristiina Kunnas

–   Kaikki lähti siitä, kun ryhdyin Riitta Muikun kanssa pitämään musiikin kesäkursseja Iittalan yhtenäiskoululla. Koulun rehtori Anne Laatikainen rupesi jo vuosia sitten ideoimaan musiikkijuhlien järjestämistä, kertoo pianotaiteilija Tuomas Nikkanen.

Ideat kasvoivat siihen malliin, että nyt Tuomas Nikkanen on Iittalan musiikkujuhlien taiteellinen johtaja.

Riitta Muikku on Tuomaksen kollega, ja pianistina ja sopraanona he muodostavat myös liedparin.

2017_Tuomas_Nikkanen_iittalanmusiikkijuhlat_

– Iittalan konserttien ympäristö on kaunis, ja tunnelma on varmasti kohdillaan, uskoo taiteellinen johtaja, pianotaiteilija Tuomas Nikkanen.

Iittalan musiikkijuhlat pidetään 11.–16. kesäkuuta.

–  Jaakko Ryhäsen ja Seppo Hovin Tunnelmia Viipurista -konsertti on varmasti suurin vetonaula, mutta voisi kuvitella, että myös huippuviulisteihin kuuluvan Minna Pensolan ja minun konsertti 13. kesäkuuta kiinnostaa. Siinä kuullaan läpileikkaus suomalaisista viulusonaateista, Tuomas Nikkanen kertoo.

Nikkanen on tutu nimi myös Kristillisdemokraateille, sillä hän on ollut puolueen toiminnassa mukana, ja viimeksi kevään kuntavaaleissa ehdokkaana Hämeenlinnassa.

Oskar Merikannon kauneimpia piano- ja lauluteoksia sisältävässä kesäisessä konsertissa 15. kesäkuuta esiintyvät Riitta Muikku ja Tuomas Nikkanen. Juhlat huipentuvat keittiömestari Pirjo Päivärinnan suunnittelemiin Makumatka salojen syvyyksiin -pitoihin perjantain 16.6.

Iittalan musiikkijuhlat pidetään koululla, joka sijaitsee Iittalan lasimäen välittömässä yhteydessä.

–  Se on mielestäni fantastisen kaunis designlasin ja laatusuklaan kulttuuri-alue, Hämeenlinnasta tuleva Nikkanen sanoo.

Lue lisää: iittalanmusiikinkesa.fi
Liput: Tiketti
Ylös