”Työt ruuhkautuneet pahoin eduskunnassa” – Essayah perustelee maakuntavaalien myöhästyttämis-vaatimustaan

27.5.2017 klo 10:45 Politiikka Kristiina Kunnas

Tuumaustauko olisi paikallaan maakuntavaalien järjestämisessä, sillä maakunta- ja sote-uudistukset ovat niin haastava vyyhti. KD:n puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah vaatii maakuntavaaleja siirrettäväksi.

Puheenjohtaja Sari Essayah vaatii maakuntavaalien siirtämistä myöhemmäksi.

– Aikaa järjestämisellä on aivan liian vähän, Essayah perustelee.

Maakunta- ja sote-uudistukset ovat pahasti kesken. Maakuntavaalien pitäisi olla jo ensi tammikuussa, samaan aikaan presidentinvaalien kanssa.

Essayah on murheissaan myös yhdenvertaisuusnäkökulmasta. Yli puolet Suomen kunnista jäisi vaille edustusta tulevissa maakuntavaltuustoissa.

– Kysymyksessä on kuitenkin koko Suomen suurin hallinnollinen uudistus, Essayah toteaa.

– Euroopan neuvoston suositus on, että vaaliasioiden pitäisi olla paikoillaan vuotta ennen vaaleja. Nyt suositusta ei pystytä täyttämään. Eduskunnassa työt ovat ruuhkautuneet.

Essayah on murheissaan myös yhdenvertaisuusnäkökulmasta. Yli puolet Suomen kunnista jäisi vaille edustusta tulevissa maakuntavaltuustoissa.

– Nyt valittavat maakuntavaltuustot voisivat jatkaa siirtymäajan valtuustoina kunnes vaikkapa eduskuntavaalien yhteydessä järjestettäisiin maakuntavaalit.

Essayah tietää, että myös hallituksen kriisiytyminen on mahdollista.

– Mutta kyllä siellä taistellaan, että hallitus pysyisi kasassa. Myös eduskuntatyöskentelyn kevät ja alkukesä tulevat olemaan hyvin paineiset ja hektiset,  hän sanoo.

 

Kuuntele KD-Kompassi lauantaina 27. toukokuuta klo 12.50, Radio Dei, uusinta maanantaina 29.5. klo 22.35. Kristiina Kunnaksen haastattelussa Sari Essayah. Jälkilähetyksenä: kd.fi

Kuuntele Sari Essayah’n KD-Kompassi-haastattelu täältä

 

 

Ylös