Vieläkö Nokian nimi myy puhelimia? – Uudet Android-Nokiat Suomeen ensi viikolla

6.6.2017 klo 16:20 Kotimaa KD Lehti

Uudet Android-Nokiat tulevat Suomen markkinoille ensi viikosta lähtien. HMD valmistaa myös uudisversiota klassikkomallista 3310.

Suomen kännykkäkaupoissa testataan ensi maanantaista lähtien, miten Nokian merkki vetoaa ostajiin. Myyntiin tulevat Nokiat toimivat Android-käyttöjärjestelmällä ja niiden valmistaja on HMD Global, jolle Nokia on lisensoinut nimensä puhelinvalmistusta varten. Suomi on ensimmäinen maa, jossa kaikki uudet Nokiat tulevat myyntiin.

Uusien älypuhelinten markkinointitäkynä on ”puhdas” Android-versio, jolloin käyttäjä määrittelee itse, mitä sovelluksia hän haluaa. Androidien käyttö on monesti koettu hankalaksi, koska valmistajat ovat ladanneet laitteisiin ylimääräisiä härpäkkeitä. Android-Nokioissa niitä ei ole.

JMD valmistaa myös klassikkomallia 3310. Belgiassa 3310-puhelin teipattiin kiinni rugbypalloon. Matsin jälkeen puhelin toimi edelleen.

– Puhdas Android varmistaa, että puhelimissa on Googlen uusin käyttöjärjestelmä ja turvapäivitykset, korostaa HMD Globalin toimitusjohtaja Arto Nummela.

Uusien Android-puhelinten kohderyhmä ovat erityisesti nuoret aikuiset, kertoi markkinointijohtaja Pekka Rantala. Tämä siitäkin huolimatta, että nuoret eivät ole ehtineet kokea Nokian menestyksen aikoja. Nimi tunnistetaan silti.

– Nokia on brändi, jonka myös seuraavat sukupolvet oppivat tuntemaan, Rantala sanoi.

Puhelinmalleja tulee myyntiin kolme, Nokia 3, 5 ja 6. Näytöt ovat kooltaan 5 ja 5,2 sekä 5,5 -tuumaisia, ja puhelinten hintaluokka on 150–250 euroa. Kalleimmassa mallissa on 16 megapikselin takakamera, halvimmassa kahdeksan. Kolmosmallia aletaan myydä ensi viikolla, kahta muuta juhannusviikolla.

Älypuhelinten lisäksi HMD valmistaa myös peruspuhelimia, kuten uudisversiota kestävyydestään tunnetusta klassikkomallista 3310. Uusioversio on innostanut moniin kokeiluihin.

– Belgiassa 3310-puhelin teipattiin kiinni rugbypalloon. Matsin jälkeen puhelin toimi edelleen, Rantala kehuu.

Nykyään verkkoihin keskittyvä Nokia oli aikanaan maailman suurin puhelinvalmistaja, mutta poistui puhelinmarkkinoilta nelisen vuotta sitten. Nokia ei pärjännyt älypuhelinvalmistajana Android-puhelinten ja Applen iPhonen kilpailussa, vaan myi lopulta puhelinliiketoimintansa Microsoftille.

Lähde: STT-Nina Törnudd
Ylös