YLE:n gallup: Puheenjohtajakisa nostanut vihreitä, mutta ei perussuomalaisia

8.6.2017 klo 08:33 Politiikka Samuli Rissanen

Vihreät on yltänyt Ylen mielipidemittauksessa kaikkien aikojen parhaaseen tulokseensa. Vihreitä äänestäisi eduskuntavaaleissa nyt 15,1 prosenttia kyselyyn vastanneista. Suurin puolue on edellisen mittauksen tavoin Kokoomus, 20,5 prosentin kannatuksella.

YLE:n Taloustutkimuksella teettämän kesäkuun puoluekannatusmittauksen perusteella kolme suurinta puoluetta ovat kokoomus (20,5 prosentin kannatus), keskusta (18,4)  ja Sdp 17,7 prosentin kannatuksella.

Vihreitä siivittää yhä hyvä kuntavaalitulos. Nyt puoluetta äänestäisi 15,1 prosenttia suomalaisista.

Puolueen puheenjohtajakisa näyttää myöskin kirittävän puoluetta. Vihreät valitsee reilun viikon kuluttua uuden puheenjohtajan Ville Niinistön tilalle.

Aivan perussuomalaisten niskaan hengittää Vasemmistoliitto, joka on nostanut kannatustaan reilulla prosenttiyksiköllä 8,8 prosenttiin

Toinen puheenjohtajan vaihtoon valmistautuva puolue, perussuomalaiset, on sen sijaan jämähtänyt kauas Vihreiden taakse. Vetoapua ei ole tullut myöskään käynnissä olevasta puheenjohtajakisasta.

Perussuomalaiset seuraa gallupissa viidentenä yhdeksän prosentin kannatuksella, joka on laskenut edellisestä mittauksesta 0,6 prosenttiyksiköllä.

Aivan perussuomalaisten niskaan hengittää Vasemmistoliitto, joka on nostanut kannatustaan reilulla prosenttiyksiköllä 8,8 prosenttiin.

Rkp:n (4,8) ja Kristillisdemokraattien (3,7) kannatusprosentit ovat edellisten mittausten tasolla.

Taloustutkimus haastatteli kannatusmittausta varten liki 3 000 ihmistä 10.5.-6.6. välisenä aikana. Virhemarginaali on 1,9 prosenttiyksikköä.

Ylös