Essayah kritisoi hallitusta Forssassa: ”EU-linjaukset täysin epäselvät”

14.6.2017 klo 18:00 Politiikka KD Lehti

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah on vierailulla Forssassa. Puheessaan hän moittii hallituksen EU-linjaa hämäräksi.

Sari Essayah muistuttaa, että hallituskriisin yhteydessä pääministeri Sipilä ja valtiovarainministeri Orpo totesivat Halla-ahon johtamien perussuomalaisten EU-linjausten olevan ristiriidassa muiden hallituspuolueiden kanssa. Eri linja EU-asioissa oli yksi pääsyistä sille, miksi hallitus oli eron partaalla.

– Hallituksen EU-linjaukset ovat Halla-ahon johtamien perussuomalaisten syrjäyttämisestä huolimatta edelleen täysin epäselvät. Uusi vaihtoehto -ryhmää hallituksessa johtava Sampo Terho on viimeksi tänä keväänä vaatinut EU-jäsenyydestä kansanäänestystä, ja saman ryhmän Simon Elo viimeksi tänään EU-jäsenyyden mandaatin vahvistamista, Essayah toteaa.

Onko meillä hallituksessa Eurooppa-asioista vastaava ministeri, joka johtaa maamme EU-politiikkaa vastoin omia poliittisia linjauksiaan?

Vielä oudompaan valoon hallituksen EU-linja joutuu, kun huomioidaan Sampo Terhon toimivan myös Eurooppa-asioista vastaavana ministerinä.

– Onko meillä hallituksessa Eurooppa-asioista vastaava ministeri, joka johtaa maamme EU-politiikkaa vastoin omia poliittisia linjauksiaan? Tänään Uusi vaihtoehto -ryhmän ryhmäpuheenjohtaja Simon Elo linjaa, että EU-kansanäänestystä tarvitaan EU-jäsenyyden mandaatin vahvistamiseksi. Mitä linjaa Uusi vaihtoehto-ryhmä ja hallitus nyt ajaa, Essayah ihmettelee.

Kristillisdemokraatit haluaa liittovaltiokehityksen sijaan yhteistyötä EU-maiden kesken.

– On toimittava nykyisten perussopimusten puitteissa ja haettava yhteistyöstä jäsenvaltioille hyötyjä niin talouden kuin turvallisuudenkin saralla. On keskityttävä sisämarkkinoiden vapauttamiseen reilulle kilpailulle suuntana terve markkinatalous ja yhdistettävä voimia kaikkia hyödyttävissä hankkeissa. Jäsenmailla on oltava vastuu omasta kehityksestään, muutoin ajaudumme väkisin kasvaviin tulonsiirtoihin unionin sisällä, Essayah linjaa.

 

 

Ylös