YLE: Kankaanniemi pysyy perussuomalaisissa

14.6.2017 klo 13:32 Politiikka Samuli Rissanen

Kansanedustaja Toimi Kankaanniemi pysyy perussuomalaisissa. Hän ei ollut tietoinen Uusi vaihtoehto -ryhmän perustamisesta ja selitykset erosta tuntuivat Kankaanniemestä todella ikävältä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoaminen yllätti ryhmän puheenjohtajana toimineen Toimi Kankaanniemen. Hän on pettynyt tapaan, jolla loikkaus tehtiin. Hänelle ei kerrottu eduskuntaryhmässä virinneistä eroaikeista.

– Vaikka olin ryhmän puheenjohtaja, minulle ei kerrottu yhtään mitään. Olin varautunut normaaliin tai ainakin lähes normaaliin kokoukseen, mutta sisään astuikin parikymmentä ryhmätoveria, jotka jättivät eroilmoituksen. Se yllätti täysin. Arvelin, että muutama lähtee, Kankaanniemi kertoo Ylelle.

– Minulle ei kerrottu, eikä minua pyydetty mukaan

Uusi vaihtoehto-ryhmän selitykset eron taustoista jättivät niin ikään ikävän maun.

– En lähde keskustelua sen tarkemmin avaamaan, mutta koin sen rankkana epäluottamuslauseena. Tuntui todella ikävältä.

Pimennossa pitäminen on yksi syy siihen, miksi Toimi Kankaanniemi aikoo pysyä perussuomalaisten eduskuntaryhmässä.

– Minulle ei kerrottu, eikä minua pyydetty mukaan. Sen sijaan perussuomalaisten puolueohjelmalla minut on valittu, eikä minulla sitä kautta ole perusteita erota ryhmästä. En valitse puoluettani kavereitten perusteella vaan puolueen ohjelman ja sen ajatusten pohjalta, Kankaanniemi selittää.

Sen sijaan eduskuntaryhmän puheenjohtajana Kankaanniemi ei katsonut voivansa jatkaa.

– Enemmistö ryhmästä erosi, ja tälle jäljelle jääneelle ryhmälle täytyy antaa tilaisuus vailita itselleen uusi johtaja.

Kankaanniemen lopullisen puoluekannan ratkaisee tulevaisuus. Kansanedustaja aikoo tarkkailla, millaista politiikkaa Uusi vaihtoehto harjoittaa ja mihin suuntaan perussuomalaiset kallistuvat.

– Teen myöhemmin ratkaisut, jos tarpeen on. Ehkä kesän jälkeen, ehkä en koskaan. En ole halla-aholainen, enkä ole soinilainen. Edustan keskisuomalaisia perussuomalaisittain ajattelevia ihmisiä.

Perussuomalaisten kansanedustajaksi vuonna 2015 valittu Kankaanniemi on entinen kristillisdemokraattien kansanedustaja (1987-2011), puolueen puheenjohtaja (1989-95) ja ministeri (1991-94).

 

Ylös