Kansanedustaja Mika Niikko: ”Olen perussuomalainen”

16.6.2017 klo 13:32 Politiikka Samuli Rissanen

Kansanedustaja Mika Niikko kuului niiden perussuomalaisten edustajien joukkoon, joita ei informoitu loikkauksesta tai kutsuttu mukaan Uusi vaihtoehto-ryhmään. Hän kertoo jäävänsä perussuomalaisten eduskuntaryhmään.

– Olen perussuomalainen. Se on puolue, johon äänestäjäni ovat antaneet minulle valtuudet, Mika Niikko kertoi eduskunnassa tänään.

Hänen mukaansa puolue on loikanneiden ryhmästä huolimatta edelleen sama.

– Linja, ohjelman ja puolue on sama, hän sanoo.

Myös viime viikonlopun puoluekokouksen valintoja hän pitää demokraattisina. Jussi Halla-aho valittiin Niikon mukaan yksinkertaisesti siitä syystä, että enemmistö puoluekokoukseen osallistuneista perussuomalaisista oli puolueen nykymenoon tyytymättömiä.

– Olen perussuomalainen. Se on puolue, johon äänestäjäni ovat antaneet minulle valtuudet

– Vaalit olivat demokraattiset, kenttä on puhunut. Kunnioitan sitä ja annan uudelle puheenjohtajalle mahdollisuuden.

Itse hän kertoi äänestäneensä puheenjohtajaksi Sampo Terhoa, koska piti tätä tässä tilanteessa parhaana vaihtoehtona.

Niikko kuului niiden perussuomalaisten kansanedustajien joukkoon, joita ei informoitu loikkauksesta eikä pyydetty mukaan Uusi vaihtoehto-ryhmään.

Perussuomalaisten ryhmään Niikko päätti jäädä sen jälkeen, kun oli perussuomalaisten ryhmäkokouksessa käydyssä linjakeskustelussa varmistunut, että puolue jatkaa kristillissosiaalisena yleispuolueena.

– Arvomme ovat koti, uskonto ja isänmaa, mikään ei tältäkään osin ole muuttunut, Niikko sanoo.

Niikon ratkaisun myötä perussuomalaisten eduskuntaryhmä pysyy 15 kansanedustajan vahvuisena.

Perussuomalaisia kansanedustajia oli vielä viime viikolla 37. Kansanedustajat Arja Juvonen ja Veera Ruoho ovat eronneet perusuomalaisten ryhmästä, mutta eivät ole liittyneet Uuteen vaihtoehtoonkaan.

Uusi vaihtoehto-ryhmässä ovat ne 20 kansanedustajaa, jotka perustivat ryhmän tiistaina. Siinä ovat mukana muun muassa puolueen entinen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ja kaikki muutkin ministerit.

Uusi vaihtoehto jatkaa hallitusyhteistyötä, kun taas perussuomalaiset passitettiin oppositioon.

Perussuomalaisten puoluehallitus kokoontuu tänään pohtimaan, miten loikanneiden kansanedustajien suhteen toimitaan. Puolueen sääntöjen mukaan perussuomalaisilla voi olla vain yksi eduskuntaryhmä. Todennäköisintä on, että loikanneet edustajat erotetaan puolueesta.

Uusi vaihtoehto -ryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Simon Elo on kertonut jättäneensä tänään itse eroanomuksensa, ennenkuin puolue ehtii erottaa hänet.

Ylös