Touko Aalto on Vihreiden uusi puheenjohtaja

17.6.2017 klo 20:11 Politiikka Samuli Rissanen

Jyväskyläläinen ensimmäisen kauden kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Touko Aalto, 33, on valittu Vihreiden uudeksi puheenjohtajaksi. Aalto löi selvin luvuin Vihreiden neuvoa-antavassa jäsenäänestyksessä kisan toisen ennakkosuosikin, kansanedustaja Emma Karin.

Kansanedustaja Touko Aalto on valittu Vihreiden uudeksi puheenjohtajaksi puoluekokouksessa Tampereella. Aalto löi Vihreiden neuvoa-antavassa jäsenäänestyksessä selvin luvuin helsinkiläisen kansanedustajan Emma Karin, 30.

Aalto sai ratkaisevalla 5.äänestykierroksella 3489 ääntä ja Kari 2111.

Muut ehdokkaat olivat puolueen varapuheenjohtaja Maria Ohisalo, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen, kansanedustaja Olli-Poika Parviainen ja kuusamolainen kaupunginvaltuutettu Mika Flöjt.

Twitter-kansan kehoituksesta puoluekokousväki viihdytti itseään ääntenlaskumaratonin aikana muun muassa laulamalla Anni Sinnemäen sanoittamat ja Ultra Bra:n tunnetuksi tekemät laulut Minä suojelen sinua kaikelta ja Sinä lähdit pois sekä Anu Kaipaisen runon Nuoruustango.

Aalto ryhtyy vetämään puoluetta tilanteessa, jossa vihreiden gallup-suosio on ennätyskorkealla ja takana on kaikkien aikojen paras kuntavaalitulos. Hän seuraa tehtävässä kansanedustaja Ville Niinistöä, joka on vetänyt Vihreitä vuodesta 2011.

Niinistö luopuu tehtävästä, koska on toiminut puheenjohtajana puolueen sääntöjen mukaisen maksimiajan, kuusi vuotta.

Aalto kiitti vuolaasti Vihreiden jäsenistöä valinnastaan.

– Me olemme joukkoue, jossa jokainen on merkityksellinen, hän korosti.

Vihreiden puoluekokouksen ohjelmassa tänään olleen puheenjohtajavaalin ääntenlaskun valmistuminen myöhästyi useilla tunneilla. Alunperin tuloksen piti olla valmis kello kahdelta iltapäivällä, mutta tulos julkistettiin vasta puoli kahdeksan jälkeen illalla.

Yksi syy myöhästymiseen oli se, että noin 400 äänen laatikko jäi Helsinkiin ja laatikko oli haettava kokouspaikalle.

Vaalilautakunnan puheenjohtaja Sami Halme kertoi, että myös tuloslaskelman tekeminen oli pitkällistä ja monimutkaista.

Vihreillä on käytössä niin sanottu siirtoäänivaalitapa, jossa jäsenet voivat äänestäessään listata useamman ehdokkaan paremmuusjärjestykseen.

Twitter-kansan kehoituksesta puoluekokousväki viihdytti itseään ääntenlaskumaratonin aikana muun muassa laulamalla Anni Sinnemäen sanoittamat ja Ultra Bra:n tunnetuksi tekemät laulut Minä suojelen sinua kaikelta ja Sinä lähdit pois sekä Anu Kaipaisen runon Nuoruustango.

Ylös