Brysselin päärautatieaseman räjähdyksen epäilty tekijä on kuollut, syyttäjä vahvistaa

21.6.2017 klo 01:55 Ulkomaat KD Lehti

Brysselin räjähdystä pidetään terroritekona.

Syyttäjä vahvistaa, että Brysselin päärautatieaseman pienen räjähdyksen epäilty tekijä on kuollut. Viranomaiset ampuivat häntä tapahtumapaikalla heti räjähdyksen jälkeen. Aiemmin Belgian syyttäjänviraston tiedottaja sanoi, ettei vielä tiedetty, oliko mies kuollut vai ei. Syyttäjänviraston tiedottajan mukaan Brysselin päärautatieaseman räjähdystä pidetään terroritekona.

Tiistai-iltana Brysselin päärautatieasemalla tapahtui pieni räjähdys, jonka jälkeen rautatieasema evakuoitiin.

Belgialainen sanomalehti La Libre kirjoittaa, että miehellä olisi syyttäjän mukaan ollut räjähdeliivi ja räjähdevyö. BBC:n mukaan viranomaiset ovat sanoneet, että kyseessä oli mahdollisesti itsemurhapommittaja.

Viranomaisten mukaan tilanne on hallinnassa, eikä muita uhreja ole.

Viranomaisten mukaan tilanne on hallinnassa, eikä muita uhreja ole. Syyttäjänviraston tiedottajan mukaan heillä ei ole käsitystä epäillyn henkilöllisyydestä tällä hetkellä.

Syyttäjänviraston tiedottaja kieltäytyy kommentoimasta silminnäkijöiden väitteitä siitä, että mies olisi huutanut Allahu Akbar eli jumala (Allah) on suurin.

Silminnäkijän mukaan poliisin ampuma mies oli räjäyttänyt matkatavarakärryn ja ylistänyt Allahia.

– Se ei ollut varsinaisesti mikään iso räjähdys, mutta vaikutus oli aika suuri. Ihmiset juoksivat karkuun, kuvaili asemalla työskentelevä Nicolas Van Herrewegen.

Hänen mukaansa epäilty oli ruskettunut ja tällä oli lyhyet hiukset. Päällään epäillyllä oli valkoinen paita ja farkut.

Viime vuoden maaliskuussa 32 ihmistä sai surmansa iskuissa Brysselin lentokentälle ja metroon. Iskujen tekijäksi ilmoittautui äärijärjestö Isis.

Lähde: STT-AFP
Ylös