Pikkuparlamentin puisto raikui 100-vuotiaan Suomen lauluista

21.6.2017 klo 07:47 Kotimaa Kristiina Kunnas

Myrsky riepoi ja synkät pilvet lähestyivät, mutta mikään ei pystynyt viemään mahtavaa tunnelmaa, joka syntyi Pikkuparlamentin puiston laulajille. 100-vuotias Suomi on täynnä lauluja.

Lavalla on naisyhtye, joka veisaa Nuoruustangoa kovin tosissaan. Kauniit sävelet leijailevat yleisön ylle ja tartuttavat muut mukaan lauluun.

” Lämpöni lempeni annan, kaunis on nuoruutein. Näät suven ruusut kannan, itseni yksin tein. Ei ole muuta antaa kuin tämä nuoruutein,  Sulle sen tahdon kantaa – en ota itsellein.”

Päivi Räsänen on syystäkin innoissaan naisyhtyeestä.

– Meillä oli oikein treenitkin, Räsänen huikkaa.

Naisyhtyeessä on eri puolueiden kansanedustajia.

Ehdotin kyllä juontaja ja esilaulaja Mikko Alatalolle, että laulettaisiin nyt edes Suvivirsi, jollei muita hengellisiä kappaleita

– Mutta ehdotin kyllä juontaja ja esilaulaja Mikko Alatalolle, että laulettaisiin nyt edes Suvivirsi, jollei muita hengellisiä kappaleita, Räsänen kertoo.

Järjestäjä jätti kuitenkin virret ohjelmistosta pois, vaikka ne niin oleellisesti kuuluvat 100-vuotiaan Suomen lauluperintöön. Mutta muuten mahtavan mukavaan yhteislauluun Pikkuparlamentin puiston väki  kuitenkin pääsi, eikä aplodeista ollut tulla loppua.

Laulukimaroissa kuultiin ja laulettiin muiden muassa suomirokkia, iskelmää, Rautavaaraa, Juice Leskistä, Alataloa, Chydeniusta, kansanlauluja, Malmstenia ja Kuoppamäkeä.

IMG_1543

Päivi Räsänen ja naiskansanedustajat Nuoruustangon kimpussa. Artistivieraat olivat Bianca Morales ja Kaija Kärkinen. (Kuva Kristiina Kunnas)

IMG_1584

Säiden Haltija oli armollinen, sillä myrskytuuli ei tuonut lopulta mukanaan sadetta, vaikka sankat mustat pilvet uhkasivatkin. Kaksituntinen meni kuin siivillä 100-vuotiaan Suomen lauluja kuunnellen ja laulaen. (Kuva Kristiina Kunnas)

 

 

 

Ylös