Britannian parlamentti keskeytti pääsyn sähköposteihin kyberhyökkäyksen jälkeen

25.6.2017 klo 06:58 Ulkomaat KD Lehti

Britanniassa parlamentti on keskeyttänyt pääsyn sähköposteihin parlamenttitalon ulkopuolelta. Tähän päädyttiin parlamenttiin tehdyn kyberhyökkäyksen jälkeen.

Parlamentin virkailijat ovat kuvanneet parlamentin jäsenille hyökkäyksen olevan jatkuvaa ja määrätietoista, kertoi Daily Telegraph.

Hakkeroinnin on sanottu alkaneen perjantai-iltana. Lauantai-iltana hallituslähteistä kerrottiin, että hyökkäys on kurissa, mutta että edelleen vaaditaan varuillaan oloa.

Parlamentin henkilökunnan sanottiin tekevän yhteistyötä Britannian kansallisen kyberturvallisuuskeskuksen kanssa.

Kyberhyökkäys tehtiin sen jälkeen, kun brittimedia oli kertonut hakkereiden myyvän parlamentin jäsenten sähköpostien salasanoja verkossa.

Kyberhyökkäys tehtiin sen jälkeen, kun brittimedia oli kertonut hakkereiden myyvän parlamentin jäsenten sähköpostien salasanoja verkossa.

– Tämä oli varoitus kaikille. Me tarvitsemme turvatoimia ja parempia salasanoja, sanoi kansainvälisestä kaupasta vastaava ministeri Liam Fox ITV Newsillä.

Fox muistutti, että Britanniassa julkiset palvelut ovat myös joutuneet kyberhyökkäysten kohteeksi.

– Joten ei ole lainkaan yllättävää, että parlamentin sähköposteja yritetään hakkeroida, Fox sanoi BBC:lle.

Reilu kuukausi sitten lähes 50 brittisairaalaan tehtiin kyberhyökkäys, joka lamaannutti niiden tietojärjestelmiä.

Parlamentin joutumisesta kyberhyökkäyksen kohteeksi kertoi julkisuuteen ylähuoneen jäsen lordi Rennard, joka kehotti ottamaan häneen yhteyttä tekstiviestillä.

 

Ylös