Antero Laukkanen ehdottaa Euroopan Lääkeviraston uudeksi kotipaikaksi Espoota

29.6.2017 klo 07:50 Politiikka Samuli Rissanen

Britannian EU-eron seurauksena Lontoossa sijaitsevalle Euroopan Lääkevirastolle eli EMA:lle etsitään uutta kohdemaata. Useat maat ovat ilmoittaneet kiinnostuksena saada EMA omalle maaperälle. Kansanedustaja Antero Laukkasen mielestä myös Suomen pitäisi aktivoitua kampanjassaan.

– Espoolaisena näkisin Espoon erinomaisena kaupunkina. Espoon kansainvälinen ympäristö ja hyvä koulutustaso tarjoavat loistavan ympäristön, Laukkanen vinkkaa.

Hänen mukaansa Suomen pitäisi aktivoitua prosessissa ja aloittaa oma kampanjansa viraston saamiseksi tänne.

–  Näen Suomessa suuren potentiaalin. Meillä on vakaa yhteiskunta ja hyvä sääntely, joita tämän tason ja alan virasto tarvitsee, Laukkanen sanoo.

– Espoolaisena näkisin Espoon erinomaisena kaupunkina. Espoon kansainvälinen ympäristö ja hyvä koulutustaso tarjoavat loistavan ympäristön

Suomen hallitus ei ole vielä pystynyt tekemään päätöstä siitä, mihin kaupunkiin EMA voitaisiin Suomessa sijoittaa. Muutama kaupunki on jo ilmoittanut kiinnostuksensa Lääkeviraston mahdolliseksi kohdekaupungiksi.

Toiset maat ovat olleet toisia aktiivisempia tässä hakuprosessissa. Esimerkiksi Tanska on aloittanut kampanjansa jo vauhdilla, sen sijaan Suomi näyttää vielä odottelevan.

– Tehokkaan kampanjoinnin kannalta olisi nyt ensisijaisen tärkeää saada aikaiseksi päätös siitä, mitä kaupunkia tulisimme esittämään. Tarvitsemme konkreettisen suunnitelman näyttääksemme, että meillä on riittävät valmiudet virastolle.

Myös hallituksen EU-ministerivaliokunnan linjana on, että Suomi tavoittelee EMA:n kohdemaapaikkaa.

Ylös