KD-eduskuntaryhmän puheenjohtaja Östman: ”Vaalien siirtäminen viisasta – Sote vaatii nyt huolellista valmistelua”

5.7.2017 klo 18:11 Politiikka Kristiina Kunnas

– Kristillisdemokraatit ovat toistuvasti vaatineet vaalien siirtämistä, sillä uudistuksen perustuslailliset ongelmat olivat jo ennalta nähtävissä asiantuntijalausunnoissa. On tärkeää, että uudistus valmistellaan huolella, sanoo Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman.

– Maakuntavaalien siirtäminen on viisasta, sillä sote-lakiesityksiin tehtävät muutokset on valmisteltava nyt huolella, toteaa KD:n kansanedustaja ja Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman.

Östman kommentoi hallituksen päätöstä siirtää maakuntavaalit tammikuulta myöhempään, vielä määrittelemättömään ajankohtaan.

On tärkeää, että uudistus valmistellaan huolella, sillä kyse on ihmisten hyvinvointiin, henkeen ja terveyteen vaikuttavista palveluista.

–  Kristillisdemokraatit ovat toistuvasti vaatineet vaalien siirtämistä, sillä uudistuksen perustuslailliset ongelmat olivat jo ennalta nähtävissä asiantuntijalausunnoissa. On tärkeää, että uudistus valmistellaan huolella, sillä kyse on ihmisten hyvinvointiin, henkeen ja terveyteen vaikuttavista palveluista.

– Niissä ei ole varaa tehdä vakavia virheitä, Östman muistuttaa.

Myös Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah vaati kevään mittaan toistuvasti maakuntavaalien myöhäistämistä. Hän näki, etteivät lait ehdi valmistua ajoissa. KD-eduskuntaryhmän näkemyksen mukaan sote-uudistus pitää viimeistellä parlamentaarisesti ja asiantuntijoita tarkasti kuunnellen. Mahdollisiin tuleviin maakuntavaaleihin on oltava riittävä varautumisaika.

– Maakuntalakien on hyvä olla valmiina viimeistään puolisen vuotta ennen vaaleja. Kyseessä ovat vaalit, jotka ovat ensimmäiset laatuaan. Siksi on erityisen tärkeää, että niihin valmistautumiseen varataan riittävästi aikaa, Östman sanoo.

 

Ylös