KD:n varapuheenjohtajaehdokas Santi Martinez: ”Kliseet on rikottava – tavallisella veronmaksajalla on kapea kuva Kristillisdemokraateista”

2.8.2017 klo 09:00 Politiikka Kristiina Kunnas

Esittelyssä Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaehdokas Santi Martinez. Hän haluaa viedä kristillisdemokraattisen viestin perille uusille potentiaalisille äänestäjille. – On löydettävä yhtymäkohta puolueelle tärkeiden ja äänestäjälle tärkeiden asioiden välillä. Osa asioista on meille tärkeitä, mutta ei niin olennaisia äänestäjille, helsinkiläinen johtajuuskouluttaja toteaa.

 

1) Millaisiin asioihin aiot tarttua varapuheenjohtajana?

Haluan jatkaa ja tehostaa puolueemme uudistusta arvoista tinkimättä. Haluan saavuttaa potentiaalisia äänestäjiä ja viedä viestimme perille heille. Se edellyttää, että määrittelemme uudelleen mitä kristillisdemokratia tarkoittaa meille. Sanomamme on uudistuttava, keskusteluaiheemme sekä toimintatapamme muututtava. On jatkuvuuden kannalta elintärkeää, että kannattajakuntamme keski-ikä viedään alemmas. Yhteistyö KD Nuorten kanssa on tärkeää.

Sanomamme on uudistuttava, keskusteluaiheemme sekä toimintatapamme muututtava. On jatkuvuuden kannalta elintärkeää, että kannattajakuntamme keski-ikä viedään alemmas.

2) Miksi juuri sinut pitäisi valita tehtävään?

Tunnen puolueen, liityin Kristillisdemokraatteihin jo 2001. Olin 2000-luvun alussa KD Nuorten varapuheenjohtaja. Olen sopiva valinta niille puolueen jäsenille, jotka jakavat samat huolet ja tavoitteet. Herätän luottamusta ja lunastan sen teoillani. Olen ”akateeminen yrittäjä”, se tarjoaa hyvän pohjan ideologisen pohdintaan. Viihdyn ihmisten kanssa, enkä ujostele. Olen tottunut puhumaan julkisuudessa. Olen joukkueenrakentaja.

3) Miten KD:stä tehdään houkuttelevampi vaihtoehto yhä useammalle äänestäjälle?

Löytämällä yhtymäkohta äänestäjille tärkeiden ja puolueelle tärkeiden aiheiden välillä. Osa asioista on meille tärkeitä, mutta ei niin olennaisia äänestäjille. Tavallisella veronmaksajalla on aika kapea kuva puolueestamme. Kliseet on rikottava. Pitää saada KD:sta keskustelunaihe.

4) Ominaisuus, jota itsessäsi arvostat.

Kuuntelen ihmisiä ja otan heidät huomioon. Minulle voi sanoa asiat suoraan. Ymmärrän ongelmien ytimen nopeasti ja minulla hyvä analysointikyky.

5) Salainen paheesi?

Se on salainen, koska ihmiset eivät usko siihen tai huomaa sitä: ylipaino. Itsekuri syömisessä vaatii jatkuvaa taistelua.

6) Harrastuksesi tai kiinnostuksen kohteesi, jota ei laajasti tunneta.

Arkkitehtuuri, nuorena halusin arkkitehdiksi.

 

Santi (Santiago) Martínez, 43

Naimaton, ei lapsia
Valtiotieteiden maisteri, MBA
Syntynyt Katalonian Barcelonassa, asuu Helsingissä (vuodesta 1991)
Tärkeimmät (viimeisimmät) luottamustehtävät: Kolmen kehitysyhteistyön hankevastaava Suomessa (Kenia, Libanon, Bolivia); johtajuuskouluttaja EU:n rahoittamassa hankkeessa Kosovossa

KD:n puoluekokous Seinäjoella 18.–19. elokuuta valitsee puolueelle 3 varapuheenjohtajaa

kdlehti.fi esittelee kaikki Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaehdokkaat 29.7.–4.8.
Varapuheenjohtajaehdokkaat ovat:

Pirkka Aalto, biologian ja maantiedon lehtori, varakansanedustaja, Kemijärvi  Lue lisää täältä

Jouni Koskela, suojelubiologi, Savonlinna  Lue lisää täältä

Tomi Kuosmanen, maahanmuuttoviraston ylitarkastaja, Jyväskylä  Lue lisää täältä

Riitta Kuismanen, sosiaali- ja terveydenhuollon opettaja, Pirkkala  Lue lisää täältä

Santi Martinez, yrittäjä ja johtajuuskouluttaja, Helsinki

Sari Tanus, erikoislääkäri, kansanedustaja, Tampere  Lue lisää täältä

Tiina Tuomela, erikoislääkäri, Vantaa  Lue lisää täältä

Ylös