KD:n varapuheenjohtajaehdokas Sari Tanus: ”Aito lähimmäisistä välittäminen houkuttelee puolueeseen”

3.8.2017 klo 09:00 Politiikka Kristiina Kunnas

Sari Tanus tuli raketin lailla politiikkaan, sillä hän pääsi ensikertalaisena sekä kansanedustajaksi 2015 että Tampereen kaupunginvaltuutetuksi 2017. – Rohkeasti eteenpäin menevä, arvokkaat asiat säilyttävä puolue, joka toimii konkreettisesti heikompiosaisten puolesta, houkuttelee muitakin, gynekologina ennen kansanedustajaksi tuloaan toiminut Tanus sanoo. Hän hakee toiselle kaudelle varapuheenjohtajana.

1) Millaisiin asioihin aiot tarttua varapuheenjohtajana?

Inhimillisempi ote konkreettisesti käytäntöön ja näkyviin. Aito lähimmäisistä välittäminen kumpuaa kristillisistä arvoista, joiden on säilyttävä toiminnan moottorina. Inhimillisemmästä otteesta ei kannata puhua, jos emme oikeasti myös toimi niin.

KD:n kontaktipintaa on laajennettava eri elämän alueilla, eri ryhmissä. Haluaisin osallistaa joukkomme, jotta kentän tieto-taito tulisi paremmin käyttöön ja yhteistyö tehostuisi. Myönteistä medianäkyvyyttä ja viestintäosaamista on saatava lisää.

Aito lähimmäisistä välittäminen kumpuaa kristillisistä arvoista, joiden on säilyttävä toiminnan moottorina. Inhimillisemmästä otteesta ei kannata puhua, jos emme oikeasti myös toimi niin.

2) Miksi juuri sinut pitäisi valita tehtävään?

Ammattitaustani, elämänkokemukseni tuoma ymmärrys. Olen kuuntelija ja tsemppari, otan toisten murheista ja toiveista vaarin. Olen joukkuepelaaja – mielestäni puheenjohtajiston pitää olla tiimi, joka kerää myös muita aktiiviseen toimintaan mukaan.

3) Miten KD:stä tehdään houkuttelevampi vaihtoehto yhä useammalle äänestäjälle?

Viestintä on tärkeä! Kansalaiset pitää saada laajemmin tavoitettua myönteisellä viestillä. Rohkeasti eteenpäin menevä, arvokkaat asiat säilyttävä puolue, mikä toimii konkreettisesti heikompiosaisten puolesta, myös yksinäisyyden poistamiseksi, ihmisiä eri yhteiskuntaluokista osallistaen, houkuttelee muitakin.

4) Ominaisuus, jota itsessäsi arvostat.

Positiivinen perusvire, kärsivällisyys, sitkeys.

5) Salainen paheesi?

Suklaa ja salmiakki, yhtä aikaa.

6) Harrastuksesi tai kiinnostuksen kohteesi, jota ei laajasti tunneta.

Hockey-mamman toimi, musiikki ja gospel-lattarit, jossa kaiken kokoiset naiset saavat laittaa kehonsa liikkeelle gospelin tahdissa.

Sari Marja Hannele Tanus, 53

Kolmen pojan äiti
Syntynyt Kuopiossa, asuu Tampereella ja Helsingissä
Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, kansanedustaja
Tärkeimmät luottamustoimet: Tampereen kaupunginvaltuutettu 2017 -, Särkänniemen hallituksen jäsen, Pirkanmaan Osuuskaupan edustajiston jäsen, KD:n 3. varapuheenjohtaja, eduskunnassa Munuais-, maksa- ja elinsiirtopotilaiden tukiryhmän puheenjohtaja, Kotitalouden tukirenkaan puheenjohtaja, Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ryhmän varapuheenjohtaja ja Omaishoitajien tukiryhmän varapuheenjohtaja

KD:n puoluekokous Seinäjoella 18.–19. elokuuta valitsee puolueelle 3 varapuheenjohtajaa

kdlehti.fi esittelee kaikki Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaehdokkaat 29.7.–4.8.
Varapuheenjohtajaehdokkaat ovat:

Pirkka Aalto, biologian ja maantiedon lehtori, varakansanedustaja, Kemijärvi  Lue lisää täältä

Jouni Koskela, suojelubiologi, Savonlinna  Lue lisää täältä

Tomi Kuosmanen, maahanmuuttoviraston ylitarkastaja, Jyväskylä  Lue lisää täältä

Riitta Kuismanen, sosiaali- ja terveydenhuollon opettaja, Pirkkala  Lue lisää täältä

Santi Martinez, yrittäjä ja johtajuuskouluttaja, Helsinki  Lue lisää täältä

Sari Tanus, erikoislääkäri, kansanedustaja, Tampere

Tiina Tuomela, erikoislääkäri, Vantaa  Lue lisää täältä

 

 

Ylös