KD:n Peter Östman vaatii, että Finnairin toimitusjohtajalle myönnetty lisäeläke on peruttava

9.8.2017 klo 18:01 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östmanin mielestä Finnairin toimitusjohtajan palkitseminen lisäeläkkeellä, vastoin valtion omistajaohjausperiaatetta, oli vakava virhe yhtiön hallitukselta.

Östmanin mielestä kyseessä oli virhearvio siitäkin huolimatta, että päätös tehtiin juridisesti oikein perustein. Valtion omistajaohjauksesta nykyään vastaava ministeri Lintilä on antanut ymmärtää, että päätöksellä on myös seurauksia.

– Ei voi olla niin, että vain työntekijöiltä vaaditaan malttia ja kohtuullisuutta palkkaneuvotteluissa

– Tärkein seuraus ja viesti olisi se, että toimitusjohtajalle myönnetty lisäeläke peruttaisiin, Peter Östman sanoo.

Tehtyä sopimusta ei voida enää purkaa yksipuolisesti. Sopimus on kuitenkin purettavissa yhteisymmärryksessä molempien osapuolten välillä. Östmanin mukaan näin kuuluisi myös tehdä.

Hän muistuttaa, että syksyn liittoneuvottelut ja myös Finnairin oma tilanne uhkaa muodostua todella hankalaksi, jos nyt ei ymmärretä tilanteen vakavuutta.

– Ei voi olla niin, että vain työntekijöiltä vaaditaan malttia ja kohtuullisuutta palkkaneuvotteluissa. Tässä tilanteessa yritysjohtajien ja erityisesti valtion omistamien yritysten johtajien on näytettävä mallia. Muutoin kilpailukykysopimuksen ja orastavan talouskasvun tuoma hyöty uhkaa hävitä kokonaan, Östman muistuttaa.

Ylös