Kokoomus, demarit ja perussuomalaiset maksaneet puheenjohtajilleen palkkaa – KD:n Essayah ei saa puolueelta rahallista korvausta puheenjohtajuudestaan

10.8.2017 klo 09:41 Politiikka KD Lehti

Kokoomus ja demarit maksavat puheenjohtajilleen palkkaa, kertoo Uutissuomalainen. Myös Perussuomalaisten Timo Soinille maksettiin korvaus. Suurin osa eduskuntapuolueista ei kuitenkaan maksa palkkaa tai palkkioita. Pääasiassa puolueet korvaavat vain kulut, jotka tulevat puoluetyöstä kuten matkoista.

Uutissuomalaisen selvityksen mukaan eduskuntapuolueista vain Sosialidemokraatit ja Kokoomus maksavat puheenjohtajilleen palkkaa. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne saa kansanedustajan palkkion lisäksi puolueelta 2 000 euroa kuukaudessa. Jos SDP:n puheenjohtaja on myös ministeri, puolueen palkanmaksu loppuu.

Kun Rinne ei ollut vielä kansanedustaja, puolue maksoi hänelle 8 000 euroa kuukaudessa.
Uutissuomalainen kertoo, että Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpolle maksetaan tuhat euroa kuussa. Summa on ollut sama noin kymmenen vuotta.

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä kertoo, ettei puheenjohtaja Sari Essayah saa luottamustehtävästään minkäänlaista rahallista korvausta puolueelta.

Perussuomalaisten puoluesihteerin Riikka Slunga-Poutsalon mukaan uusi puoluejohto ei ole pyytänyt palkkioita. Puheenjohtajuudesta luopuneelle ulkoministeri Timo Soinille ja varapuheenjohtajille maksettiin pieni korvaus, jonka suuruutta Slunga-Poutsalo ei suostu Uutissuomalaisen haastattelussa sanomaan.

Uutissuomalainen kuitenkin kertoo, että julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Soinille maksettiin 3 177 euroa kuukaudessa.

Keskustan puoluesihteerin Jouni Ovaskan mukaan keskustan puheenjohtajille ei ole maksettu palkkaa tai palkkioita. Puheenjohtaja Juha Sipilällä ei myöskään ole mitään luontaisetuja.

– Matkalaskut maksetaan laskua vastaan, Ovaska kertoo ja jatkaa, ettei Sipilä tiettävästi ole laskuttanut matkakuluja.

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä kertoo, ettei puheenjohtaja Sari Essayah saa luottamustehtävästään minkäänlaista rahallista korvausta puolueelta.

– Kristillisdemokraatit ei maksa palkkaa puheenjohtajalleen, eikä tietääkseni ole koskaan maksanut, Maanselkä toteaa.

Lähteet: STT, kdlehti.fi

 

Ylös