OP:n Karhinen palkanalennuksesta: Lupaukseni oli epätarkka, ylimääräinen lahjoitus Helsinki Missiolle

9.8.2017 klo 12:55 Kotimaa KD Lehti

OP:n pääjohtaja Reijo Karhinen lupasi alentaa palkkaansa, mikäli yhteiskuntasopimus toteutuisi. Näin ei käynyt. Nyt Karhinen aikoo kuitenkin lahjoittaa viisi prosenttia vuotuisesta peruspalkastaan Helsinki Missiolle.

Finanssiryhmä OP:n pääjohtajan Reijo Karhisen mukaan hänen kesällä 2015 antamansa palkanalennuslupaus oli ilmeisen epätarkka.

– Haluan kantaa vastuuni epätarkasta lupauksestani myös taloudellisesti ja teen nyt elokuussa ylimääräisen 5 prosentin lahjoituksen vuotuisesta peruspalkastani HelsinkiMissiolle, joka tekee arvokasta työtä yksinäisyyttä ja syrjäytymistä vastaan, Karhinen sanoo OP:n verkkosivuilla.

Haluan kantaa vastuuni epätarkasta lupauksestani myös taloudellisesti ja teen nyt elokuussa ylimääräisen 5 prosentin lahjoituksen vuotuisesta peruspalkastani Helsinki Missiolle. – Reijo Karhinen, OP

Karhinen kertoi asiasta sen jälkeen, kun Taloussanomat uutisoi, että Karhinen ei ole pitänyt antamaansa lupausta leikata palkkaansa viisi prosenttia. Karhinen ja kaksi muuta yritysjohtajaa lupasi vuonna 2015 vähentää palkkaansa vauhdittaakseen pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen yhteiskuntasopimusta. Heidän tarkoituksenaan oli näyttää, että hyvätuloisimmat ovat valmiita tinkimään omista eduistaan. Taloussanomat uutisoi, että Karhisen mukaan syynä lupauksen rikkomiseen on se, ettei yhteiskuntasopimus toteutunut kesäkuussa 2015 tavoitteiden mukaisesti.

Karhinen sanoo verkkosivuilla, että myöhemmin syntynyt selvästi suppeampi kilpailukykysopimus oli sinällään hyvä asia.

Lähde: STT

HelsinkiMissio ry

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka haastaa suomalaiset taistelemaan unohdettujen puolesta – yksinäisyyttä vastaan. Tehtävämme on ollut jo yli 130 vuotta taistelu köyhyyttä vastaan. Tänä aikana köyhyys on jatkuvasti muuttanut muotoaan. Niin toimintammekin. Tänään missiomme on etsiä, löytää ja auttaa yksinäisiä kaupunkilaisia. (www.helsinkimissio.fi)

 

Ylös