Koulutyö alkaa suuressa osassa maata tällä viikolla

9.8.2017 klo 09:44 Kotimaa KD Lehti

Jyväskylässä, Rovaniemellä ja Kouvolassa alkaa koulu jo tänään keskiviikkona. Torstaina kesälomilta palaa merkittävä osa peruskoulujen oppilaista.

Merkittävä osa peruskoulujen oppilaista palaa kesälomilta torstaina, jotkut jo keskiviikkona.

Pääkaupunkiseudun kunnissa suomenkielinen opetus alkaa torstaina. Samana päivänä kouluihin palataan myös muun muassa Tampereella, Oulussa, Kuopiossa, Porissa, Lappeenrannassa, Seinäjoella, Kotkassa ja Kajaanissa.

Koulutyö aloitetaan jo keskiviikkona esimerkiksi Jyväskylässä, Rovaniemellä ja Kouvolassa.

Yläkoulujen seitsemänsillä luokilla otetaan tänä syksynä käyttöön uudet opetussuunnitelmat, joita on alakouluissa käytetty jo vuoden ajan.

Osassa kunnista lomaillaan vielä ensi viikkoon. Koulutyö alkaa maanantaina muun muassa Lahdessa, Vaasassa ja Kokkolassa. Tiistaina on edessä paluu koulunpenkille Turussa, Mikkelissä ja pääkaupunkiseudun ruotsinkielisissä kouluissa.

Viimeisten joukossa lomilta palataan Joensuussa, jossa koulu alkaa vasta ensi viikon keskiviikkona 16. elokuuta.

Myöhemmin alkavaa syyslukukautta kompensoidaan näissä kunnissa esimerkiksi lyhyemmällä syys- tai joululomalla.

Yläkoulujen seitsemänsillä luokilla otetaan tänä syksynä käyttöön uudet opetussuunnitelmat, joita on alakouluissa käytetty jo vuoden ajan. Ensi vuonna uusi opetussuunnitelma tulee kasiluokille ja seuraavana vuonna ysiluokille.

Monissa kouluissa otetaan tänä syksynä myös käyttöön kokeilu, jossa ensimmäisen vieraan kielen opiskelu aloitetaan jo esikoulussa tai ala-asteen ensimmäisillä luokilla.

Lähde: STT

 

Ylös