Käytettyjen asuntojen kauppa junnaa, uudiskohteet menevät kuumille kiville

14.8.2017 klo 13:10 Kotimaa Samuli Rissanen

Kiinteistövälitysalan keskusliiton (KVKL) mukaan uusien asuntojen kauppa kasvoi tammi–heinäkuussa yli 50 prosenttia vuoden takaisesta. Käytettyjen asuntojen kaupan tahti sen sijaan junnaa.

Kiinteistövälitysalan keskusliiton mukaan asuntokaupan tilanne on kokonaisuutena kohtuullisen suotuisa. Kauppa on käynyt hyvin etenkin suurimmissa kaupungeissa.

Käytettyjen asuntojen kaupan tahti junnaa paikallaan. Käytettyjä asuntoja myytiin tammi-heinäkuussa vain puoli prosenttia enemmän kuin viime vuonna

Eritoten kerrostaloasuntojen kauppa on vilkastunut. Käytetyistä asunnoista kerrostaloasuntoja välitettiin eniten vuoden alkupuoliskolla.

Käytettyjä omakotitaloja välitettiin hieman vähemmän kuin viime vuonna. Vanhojen asuntojen kaupassa heikoimmin välitettiin rivitaloasuntoja.

Uudiskohteiden kauppa on kirittänyt koko asuntomarkkinaa. Uusien asuntojen kauppa kasvoi tammi–heinäkuussa yli 50 prosenttia vuoden takaisesta.

– Realismin nimissä on todettava, että ilman uudisasuntokaupan vahvaa vetoa asuntokaupan toteutunut kasvutahti olisi ollut viime vuosina melko verkkainen, KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malila kertoo.

Ylös