Sadattuhannet lapset ja nuoret mukana luomupuuron maailmanennätysjahdissa

14.8.2017 klo 14:04 Kotimaa KD Lehti

Luomupuuron maailmanennätykseen keskiviikkona 6. syyskuuta osallistuu yli 200 000 lasta ja nuorta lähes sadassa Suomen kunnassa Rovaniemeltä Helsinkiin.

Luomupuuroa lusikoidaan maailmanennätystahtiin yli tuhannessa päiväkodissa, yli 600 peruskoulussa, lähes sadassa lukiossa sekä kymmenissä ammatti- ja korkeakoulujen toimipisteissä.

Luomupuuron ME –tempaukseen on ilmoittautunut mukaan yli 160 organisaatiota. Mukana on erilaisia toimijoita luomutiloista isoihin elintarvikeyrityksiin. Luomupuuroa syödään esimerkiksi armeijassa, vankiloissa sekä useassa Suomen suurlähetystössä. Arvioiden mukaan ennätyspäivänä tarjotaan ainakin 350 000 annosta luomupuuroa.

Puuro on ruokapalveluissa suosittua ja ravinteikasta perusruokaa, ja yhä useammin se halutaan valita luomuna. Tampereen kaupungin toimipisteissä luomupuuroa keitellään joka päivä, sillä kaikki käytetyt puurohiutaleet ovat luomua. Ennätyspäivänä kaupungin ruokahuollosta vastaavan Tampereen Voimian kaikissa toimipisteissä valmistetaan luomumaitoon keitettyä neljän viljan puuroa.

Kuluttajat voivat osallistua ennätykseen kuvaamalla oman puuroannoksensa ja postaamalla sen sosiaaliseen mediaan tunnisteella #luomupuuronME

Tampereella ihastuttiin Luomupuuron ME -kampanjan uuteen ja erilaiseen toteutustapaan ja koettiin luonnolliseksi asiaksi lähteä mukaan tavoittelemaan maailmanennätystä.

– Puuro on valtavan monipuolinen ruokalaji, joka antaa mahdollisuuksia vaikka mihin. Toivottavasti tämä kampanja lisää puuron suosiota, onhan se suomalaista perusruokaa, jota kannattaa näin juhlavuonna nostaa esille, kertoo viestintäsuunnittelijaa Matliisa Lehtinen Tampereen Voimiasta.

Kuusamon kaupungin päiväkodeissa ja kouluissa luomua on aiemmin käytetty melko vähän. Nyt asiat ovat muuttuneet, sillä Luomupuuron ME innoitti kaupungin vaihtamaan kaikki puurohiutaleet luomuksi.

– Luomun käyttö on hyvä aloittaa nimenomaan puurohiutaleilla, sillä niitä on hyvin saatavilla, kertoo ruokapalveluesimies Helena Kela Kuusamon kaupungista.

Yksikin luomutuote on hyvä askel ruokapalveluille, ja luomupuuron ME on oiva tilaisuus kokeilla luomun käyttöä kunnissa ja kaupungeissa. Kuusamossa tempaukseen lähdettiin mukaan satavuotiaan Suomen kunniaksi, ja toiveena on lisätä luomupuuron arvostusta kunnan asukkaiden keskuudessa, niin että myös kodeissa nautittaisiin useammin lempeää perinneherkkua.

– Puuroa voi syödä kaikilla aterioilla, ja sen voi höystää marjoilla, hedelmillä tai millä vaan. Jokainen voi tehdä puurostansa omanlaisensa, neuvoo Kela luomupuuron syömistä.

Kuluttajat voivat osallistua ennätykseen kuvaamalla oman puuroannoksensa ja postaamalla sen sosiaaliseen mediaan tunnisteella #luomupuuronME

Luomupuuron ennätyspäivä 6.9. ajoittuu monen korkeakoulun aloitusviikolle. Sodexo Oy vastaa lähes 30 korkeakoulutoimipisteen ruokahankinnoista. Korkeakoulujen avajaisviikon kunniaksi Aalto yliopistossa sekä Kuopion Savoniassa tarjotaan maailmanennätyspuuroa puoleen hintaan.

– Eihän tällaisesta voi jäädä pois!  Maailmanennätys on mukava tapa hakea näkyvyyttä luomun käytölle, kertoo Student Experience Coordinator Karita Kousa Sodexo Oy:sta.

Sodexon lukuisissa päiväkoti-, koulu- ja korkeakoulutoimipisteissä on luomua tarjolla päivittäin. Yleensä luomutuotteet ovat juuri puuroja tai leipiä. Luomun käytöstä myös viestitään aktiivisesti.

– Ruokalistalla kerrotaan aina selkeästi mikä on luomua. Lisäksi viestimme luomun käytöstä verkkosivuilla sekä erilaisilla tarroilla ja etiketeillä, Kousa kertoo.

Luomualan koordinaatiohankkeen järjestämä luomupuuron ME –kampanja juhlistaa satavuotiasta Suomea ja on osa Syödään yhdessä -teemaa. Maailmanennätystulos julkaistaan 7.9. klo 8.30 järjestettävässä mediatilaisuudessa.

Lisätietoja Luomupuuron ME –kampanjasta: www.luomupuuro.fi
Luomualan koordinaatiohanketta rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma.
Ylös